Lillerudsgymnasiet bästa UF-skola

Ekonomi
PUBLICERAD:
Lillerudsgymnasiet blev Sveriges Bästa UF-Skola när SM i Ung Företagsamhet ägde rum under måndagen och tisdagen.
Foto: UF
Det gick bra för de unga företagarna när SM i Ung företagsamhet ägde rum på Älvsjömässan i början på veckan. Fyra guld tog de värmländska ungdomarna med sig hem

Värmland tog hem fyra stycken SM guld när SM i Ung Företagsamhet på Stockholmsmässan i Älvsjö. Lillerudsgymnasiet i Vålberg utanför Karlstad blev bäst i Sverige med att jobba med UF-företagande.

– Vi har en stark UF-tradition och den är i sin tur en naturlig del av skolans kultur, där all personal bidrar på sitt sätt. Vi har ett bra och nära lokalt samarbete med Ung Företagsamhet Värmland. Eftersom vi utbildar inom småföretagarsektorn känner vi också en förväntan från branschen att förbereda eleverna för att bli företagare genom UF-företagande, säger Anders Wästlund, rektor på Lillerudsgymnasiet.

Årets UF-skola delades ut av företaget Vismas och priset består av reklamfilm och reklamtid till ett värde av en kvarts miljon kronor hos TV4, i samarbete med mediebyrån Scream.

Årets tjänst gick till Fast Park UF, Tingvallagymnasiet och Fria Läroverken.

Förutom de fyra guldmedaljerna vann Värmland även två silverplatser i kategorierna Årets Tjänst, Quality Coffee UF, Fria Läroverken och Årets Tillväxtföretag, Kaylin UF, Thorén Business School.

I sin motivering betonar juryn särskilt Lillerudsgymnasiets tydliga struktur och individanpassning, som skapar bästa möjliga förutsättningar för varje elev att utvecklas i sitt företagande.

- Det känns fantastiskt kul att våra duktiga lärare och elever uppmärksammas och är bäst i Sverige i sin kategori. Det är tack vare Värmlands kommuner och näringsliv som vi kan jobba med UF-företagande i den utsträckning vi gör, säger Anna Forsberg, Regionschef på Ung Företagsamhet i Värmland.

Årets Monter: Fire Log UF, ForshagaAkademin
Årets Årsredovisning: Ren Tvål UF, Stjerneskolan.

Värmland vann guld i följande kategorier:

Årets UF-skola: Lillerudsgymnasiet

Årets Tjänst: Fast Park UF, Tingvallagymnasiet och Fria Läroverken

Årets Monter: Fire Log UF, ForshagaAkademin

Årets Årsredovisning: Ren Tvål UF, Stjerneskolan

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.