Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 18 januari - vecka 3
Värmlands affärer

Traineeprogram ska säkra framtiden

Foto: Anna Tjäder

BillerudKorsnäs traineeprogram är mycket populärt bland nyutexaminerade unga som vill in i branschen. I år har tre studenter från Karlstads universitet blivit antagna till det prestigefyllda traineeprogrammet på Gruvöns bruk som om ett år ger dem en fast anställning i företaget.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Erika Nygårds är civilingenjör inom maskinteknik och kommer parallellt med traineeprogrammet att arbeta som utvecklingsingenjör inom forskning och utveckling på BillerudKorsnäs. Hon är en av de tre studenter som blivit antagna till traineeprogrammet.

– Jag vill jobba på BillerudKorsnäs för att det är ett hållbart företag som jobbar med en förnyelsebar produkt, vilket är väldigt viktigt för mig, säger hon.

Traineeprogrammet finns över hela koncernen och totalt erbjuds femton platser över landet. Under ett år får traineerna arbeta parallellt som de går traineeutbildningen.

– Det känns jättebra, jag har höga förväntningar och förhoppningar på det här året. Jag hoppas att jag kommer få en stor inblick och förståelse för hela organisationen, säger Erika Nygårds.

På Gruvöns bruk i Grums arbetar omkring 850 anställda och tillverkar papper för förpackningar och tar fram förpackningslösningar. Magdalena Finné är HR business partner och är ansvarig för traineerna lokalt. I år är andra gången man har traineeprogrammet inom BillerudKorsnäs.

– Vi riktar oss till personer som har en universitets- eller högskoleexamen och oftast söker vi civilingenjörer. Dessutom ska man vara relativt nyutexaminerad, säger Magdalena Finné.

Eric Birkfeldt är nyutexaminerad civilingenjör inom industriell ekonomi med en maskinteknisk inriktning. Han kommer att arbeta som underhållsingenjör på Gruvön.

– Jag tycker att företaget är nytänkande och satsar framåt och dessutom utvecklar en intressant produkt. Sedan lockar det mig att jobba med underhåll vilket passar min utbildning, säger han.

Traineeprogrammet är en del av företagets strategiska kompetensförsörjning och ett sätt att få in unga personer i företaget.

– Vi vill få in unga, kompetenta personer för framtida positioner som kan bli ledare eller chefer inom företaget. Vi behöver ha en strategisk plan för framtiden där de här personerna växer in i företaget, säger Magdalena Finné.

Den tredje traineen på Gruvön är Linnea Gustafsson, civilingenjör med inriktning mot energi och miljöteknik som kommer att arbeta som processingenjör.

– Det hållbara och milljötänket är viktigt för mig. Dessutom har jag sommarjobbat under tre somrar som skiftgående operatör här på Gruvön. Det har gett mig väldigt mycket, säger hon.

Hon hoppas att traineeåret ska ge henne en heltäckande bild av företaget men även att det ska utveckla henne som person.

– Jag får chans att gå utbildningar som jag inte hade gjort annars. Det finns så många delar inom pappersindustrin så jag ser fram emot att testa lite olika, säger Linnea Gustafsson.

Rätta oss
1 / 1

Magdalena Finné är HR business partner på Billerud Korsnäs Gruvöns bruk tillsammans med de tre nya traineerna Erika Nygårds, Eric Birkfeldt och Linnea Gustafsson.

Aktuell artikel (1 av 1)
Traineeprogram ska säkra framtiden

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!