Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 19 januari - vecka 3
Värmlands affärer

Tillväxtresan hjälper företag att växa

Foto: Anna Tjäder

I knappt ett år Almi arbetat med projektet Tillväxtresan för att få värmländska företag att utvecklas och växa. Ett av företagen är den Karlstadsbaserade digitala filmbyrån Anymotion.

– Vi ser mer professionellt på företaget nu och agerar därefter också, säger Anna Hoflin som är projektledare på Anymotion.

Artikeln fortsätter efter annonsen

I dag består Anymotion av Anna Hoflin som är projektledare och säljare samt Thomas Hoflin som är vd.

– Vi har fått grotta ner oss i olika delar av företaget och har fått lyfta blicken för att se vad vi har och vad vi vill ha säger Anna Hoflin.

De är en digital byrå med fokus på rörlig kommunikation, de arbetar främst med värmländska kunder och menar att det har skett en förändring i efterfrågan.

– Förut producerade vi film som vi lämnade över men nu efterfrågar kunderna hela kedjan, de vill veta vart de ska publicera sin film för att få bästa resultat och hur de träffar sina kunder rätt, säger Anna Hoflin.

Därför har Anymotion det senaste året arbetat med att rikta in sig på de digitala kanalerna för att kunna erbjuda en helhetslösning till sina kunder. De är även certifierade av Google för Adwords- och YouTubeannonsering.

– Vi vill komma in i ett tidigt skede för att göra en strategisk analys och sedan skapa deras innehåll utifrån det. Allt handlar idag om att få ut rätt budskap på rätt tidpunkt i rätt kanal, säger Thomas Hoflin.

I och med att företaget utvecklats har de också känt ett behov av att strukturera upp verksamheten och där utgör Tillväxtresan en del av arbetet.

– Vi har börjat sätta både kortsiktiga och långsiktiga mål och har en plan att tredubbla omsättningen de närmsta tre, fyra åren och med det följer behovet av att anställa folk också, säger Thomas Hoflin.

Till sin hjälp har de Pia Andersson som är affärsrådgivare på Almi och är programansvarig på Tillväxtresan som startade i Värmland för knappt ett år sedan.

– Tillväxtresan ett program för företag som varit igång några år och som vill framåt och växa men inte vet hur man ska göra det. Syftet är att bidra till tillväxt med god lönsamhet för företagen, säger Pia Andersson.

Syftet är att bidra till tillväxt med god lönsamhet för företagen.

– Vi coachar företaget och med hjälp av olika verktyg leder vi dem framåt. Lönsamheten är en viktig del men framför allt handlar det om att det måste finnas en vilja till förändring och utveckling, säger Pia Andersson.

Rätta oss
1 / 1

Thomas och Anna Hoflin från Anymotion har tagit hjälp av Pia Andersson från Almi och Tillväxtresan för att utveckla företaget.

Aktuell artikel (1 av 1)
Tillväxtresan hjälper företag att växa

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!