Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 18 januari - vecka 3
Värmlands affärer

Nytt vd-jobb för Pernilla Uddh

Den första september tillträdde Pernilla Uddh som ny vd för Kinnarps Interior i Karlstad och Örebro. Hon kommer närmast från Sätterstrand Business Park där hon varit vd i sex år.

– Här i Värmland sitter folk ofta kvar väldigt länge på sina chefstjänster, men jag tror det är jättevikigt att vi rör på oss över branscherna, säger hon.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Pernilla Uddh menar att steget att gå från ett offentligt ägt bolag till ett privat självklart är en stor omställning men att det i grunden handlar om ledarskap.

– Som chef handlar det om att få med dig människor och nå ett mål. För att göra det måste du kunna se organisationen och människorna i den och lyfta det de är bra på. Då spelar det ingen roll vart du varit tidigare, säger hon.

I sin nya tjänst är Pernilla vd över kontoren i Karlstad och Örebro med sammanlagt 20 anställda.

– Det jag börjar med är att sätta mig ner med samtliga tjugo personer var och en för att ta reda på vad de har för drivkrafter bakom arbetet. För mig är det medarbetarna och deras gedigna kunskap som är ryggraden i företaget och jag har svårt att se på ledarskap på något annat sätt.

Kinnarps Interior är återförsäljare av moderbolaget Kinnarps möbler samt möbler från flera andra märken och man arbetar med inredning av kontorsmiljöer.

– Strävan är att hela tiden ligga i framkant när det gäller människors arbetsmiljö. Det handlar inte bara om ergonomiska stolar utan arbetsmiljön som helhet och vad det gör med människors effektivitet och trivsel. Du spenderar mycket tid på jobbet och arbetsmiljön är oerhört viktig, säger Pernilla Uddh.

Efter sex år som vd för det kommunala bolaget Sätterstrand Business Park menar hon att tagit med sig viktiga erfarenheter från sin tidigare tjänst.

– Det var en ganska tuff resa att verka inom det offentliga och det stod mycket i media om verksamheten som var negativt. En viktig erfarenhet jag fått är att kunna fatta beslut och stå för dem, även om andra tycker att det är fel. Under min tid på Sätterstrand har jag varit granskad hela tiden så vet jag att oavsett vilket beslut jag tar så kommer jag att bli ifrågasatt.

Och nu väntar en hektisk tid för Pernilla Uddh.

– Fram till jul handlar det för min del om att få bra koll på verksamheten och att bygga upp en förtroendefull relation till alla som jobbar här. Senare kommer jag tillsammans med ägarna sätta försäljningsmål och min största utmaning ligger i att marknaden är stenhård. Konkurrensen blir bara hårdare och hårdare så det gäller att hitta en position där du har en bra relation med dina kunder, säger Pernilla Uddh.

Rätta oss
1 / 1

Pernilla Uddh är sedan den 1 september ny vd för Kinnarps Interior i Karlstad och Örebro. ”Konkurrensen blir bara hårdare och hårdare så det gäller att hitta en position där du har en bra relation med dina kunder”, säger hon.

Aktuell artikel (1 av 1)
Nytt vd-jobb för Pernilla Uddh

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!