Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 17 januari - vecka 3
Värmlands affärer

Löfbergs största investering

Foto: Foto: Löfbergs

I slutet av augusti öppnade Löfbergs sitt nya centrallager i Välsviken. Med en kostnad på 115 miljoner kronor är det företagets hittills största investering som innebär en fördubbling av lagerkapaciteten.

Artikeln fortsätter efter annonsen

– Det nya lagret har i princip varit en förutsättning för de tillväxtambitioner vi har inom företaget, säger Löfbergs vd Lars Appelqvist.

Idag omsätter Löfbergs 1,7 miljarder kronor och ambitionen är att öka omsättningen 1,5 gång de kommande fem åren. Idag sker omkring 45 procent av försäljningen utanför Sveriges gränser till bland annat Danmark, England, Norge och Baltikum som är stora marknader.

– Vi växer även på den svenska marknaden men den stora potentialen ligger utomlands och nu expanderar vi även vår marknad mot Canada och Hong Kong.

Det 28 meter höga, nya lagret på 6000 kvadratmeter har en kapacitet på 13 000 lastpallar och innebär att företaget i princip fördubblar sin lagerkapacitet. Anläggningen är miljömässigt byggd enligt silverstandard och är automatiserad till stor del så att tunga lyft och tungt arbete minimerats. Samtidigt minskar det nya lagret den tunga trafiken i Inre hamn.

– Vi kör varor till och från Inre hamn omkring 8 till tio vändor per dag i och med det nya lagret vilket kan jämföras med 30 till 40 lastbilar per dag när vi hade det gamla lagret, säger Lars Appelqvist.

Han menar att utvecklingen i Inre hamn med allt fler bostäder gjort att en ny lagerlösning blivit nödvändig.

– Det hade blivit en ohållbar situation med våra tunga transporter. Nu kör vi dessutom med hybridlastbilar som går på biobränsle vilket är viktigt för oss ut miljöperspektiv.

De gamla lagerlokalerna ska nu renoveras och göras om för att kunna innehålla bostäder och handelsverksamhet.

Rätta oss
1 / 3

I slutet av augusti öppnades Löfbergs nya centrallager i Välsviken som är företagets hittills största investering.

2 / 3

– Det nya lagret har i princip varit en förutsättning för de tillväxtambitioner vi har inom företaget, säger Löfbergs vd Lars Appelqvist.

3 / 3

Aktuell artikel (1 av 1)
Löfbergs största investering

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!