Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 17 januari - vecka 3
Värmlands affärer

Lämnade Nordea för SBAB

Foto: Anna Tjäder

Med en lång och mycket framgångsrik karriär inom Nordea lämnade Ulrika Wilbourn företaget i november för att bli kreditchef mot privatmarknaden på SBAB.

Artikeln fortsätter efter annonsen

– Jag kände att jag måste våga testa något annat. Jag fick ett samtal i somras och på den resan är det, förklarar Ulrika Wilbourn.

Hon började som trainee inom Nordea 1998 och sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt. Efter traineeperioden arbetade hon som kundansvarig på företagssidan inom Nordea och har sedan dess haft olika chefstjänster. De senaste åren har hennes titel varit Head of Credit inom Commercial och Business Banking, Region Väst.

– Jag har varit ansvarig för kredit- och kvalitetsarbetet i hela västregionen som även innefattar Göteborg. Det har varit allt från små till väldigt, väldigt stora bolag.

Hon har dessutom suttit med i regionledningen för Nordea Företag Väst och har haft ansvar för omkring 40 kreditanalytiker som sitter i Karlstad, Göteborg och Skövde.

– Jag har haft en karriär som har varit helt fantastisk. Direkt jag känt att något behöver hända utvecklingsmässigt så har det hänt, jag har fått otroliga möjligheter och de har verkligen trott på mig.

Det är krediter gentemot företag som varit den röda tråden i Ulrikas olika uppdrag.

– Det har varit väldigt spännande. Här i Värmland har jag kunnat mycket om bolagen och branscherna och vetat hur riskerna sett ut. I Göteborg kom jag in i en värld av otroligt mycket fastigheter, fiske och handelshus, det blev något nytt.

Sedan mitten av november sitter hon på sin nya tjänst som Chef Kredit Privat mot privatmarknaden på SBAB i Karlstad.

– I Karlstad sitter merparten av medarbetarna som jobbar mot Privatsidan i SBAB, en stor del av den privata utlåningen, både handläggare och utlånare sitter här.

Ulrikas uppgift blir nu delvis att bygga upp en kreditenhet på plats i Karlstad.

– Jag ska komma på plats och anställa ett mindre team runt mig för att sedan fortsätta det goda samarbetet med kredit i Stockholm för att bibehålla en bra kreditkultur.

Hon menar att utmaningarna med den nya tjänsten är flera.

– Det blir en skillnad att gå från företag till att jobba med privatmarknaden, men det tycker jag ska bli en väldigt rolig utmaning, att testa något nytt. Jag har alltid haft ett väldigt driv och har gillat att få saker på plats och det kommer jag ha nytta av när jag ska jobba fram samarbetet med Stockholm.

På SBAB i Karlstad sitter idag omkring 250 personer som jobbar nationellt och lokalt.

– Det jag tycker är häftigt är att SBAB är en stor arbetsgivare här i kommunen och att man servar privatsidan hela i Sverige härifrån. Man tar marknadsandelar och det är roligt att jag får vara med och bygga upp någonting nytt här.

Rätta oss
1 / 1

– Jag kände att jag måste våga testa något annat. Jag fick ett samtal i somras och på den resan är det, förklarar Ulrika Wilbourn som under november börjat jobba på SBAB.

Aktuell artikel (1 av 1)
Lämnade Nordea för SBAB

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!