Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 17 januari - vecka 3
Värmlands affärer

Klubbchefen tackar för sig

Efter knappt ett år som klubbchef för Hammarö Golfklubb, tackar Anders Thorén för sig. Utvecklingen i klubben det senaste året har varit positiv och han är stolt över det som åstadkommits.

Artikeln fortsätter efter annonsen

– Vi har hunnit med jättemycket under det här året samtidigt har vi varit duktiga på att berätta om det vi gjort. Självklart är jag jättenöjd och stolt över allt som vi har åstadkommit, säger Anders Thorén.

Mycket har hänt på Hammarö Golfklubb sedan han tillträdde som klubbchef. Både medlemsantalet och sponsorintäkterna har ökat och aktiviteterna på klubben har även de blivit fler. Samtidigt fick klubben ta emot Värmlands turismpris 2016 i kategorin, Årets uppstickare.

– Vi är den största kommersiella aktören inom besöksnäringen här i Hammarö kommun och det tror jag inte att någon riktigt tänkte på innan. Vi har 8 000 gäster varje år som kommer hit och spenderar pengar i kommunen, säger Anders Thorén. Det gör oss till en viktig aktör.

Att medlemsantalet ökat med nio procent och sponsorintäkterna med hela 50 procent, menar han hänger ihop.

– Det är en effekt av att det är lite drag kring klubben, att vi visat att det händer mycket här ute, och att fler vill vara med och dra nytta av det.

Och aktiviteterna på klubben har ökat det gångna året.

– Till exempel invigde vi Värmlands första footgolfbana i våras samtidigt som vi arrangerat de första kommunmästerskapen i golf, något vi såklart hoppas ska locka fler medlemmar till vår klubb.

Efter ett knappt år lämnar nu Anders Thorén posten som klubbchef för att gå tillbaka till kommunikatörsrollen på Löfbergs, där han tidigare arbetade.

– Jag har saknat kommunikatörsjobbet mer än jag trodde och jag känner samtidigt att jag har uträttat mycket av det jag ville här på klubben.

Och det är en stabil grund han nu lämnar efter sig. Juniorerna har fått ett eget hus, klubbens första heltidsanställda tränare har installerat sig och en ny banchef har anställts. Flera delar som bidrar till arbetet med att Hammarö Golfklubb uppnår målet att bli en av Sveriges 50 bästa banor.

– Vi har lagt en jättebra grund nu för att fortsätta utvecklingsarbetet och alla kurvor pekar åt rätt riktning, men nu gäller det att hålla i det och att inte slå sig till ro. Klubben måste fortsätta utvecklas och vara handlingskraftig.

Rätta oss
1 / 1

Självklart är jag är jättenöjd och stolt över allt som vi har åstadkommit, säger Anders Thorén, som den sista november slutar som klubbchef på Hammarö Golfklubb.

Aktuell artikel (1 av 1)
Klubbchefen tackar för sig

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!