Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 17 januari - vecka 3
Värmlands affärer

Fler ingenjörer från universitetet

En ökad efterfrågan på byggingenjörer har bidragit till att byggteknikprogrammet vid Karlstads universitet i år har tagit in tio fler studenter än föregående år.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Högskoleingenjörsprogrammet i byggteknik med inriktning mot husbyggnad är en treårig utbildning som funnits vid Karlstads universitet i sin nuvarande form sedan 1995. Malin Olin är universitetsadjunkt och programledare och menar att intresset för programmet varit stort sedan en längre tid tillbaka.

– Jag skulle säga att vi haft ett konstant, högt söktryck i alla fall de senaste tio åren, säger hon.

För tillfället är det hög efterfrågan på bland annat byggingenjörer i Värmland och dels på grund av efterfrågan från branschen utökade man i höstas byggingenjörsprogrammet med sju platser, från 35 till 42.

– Tidigare år har vi inte haft möjlighet att ta in fler studenter, men det kunde vi göra nu och det beror dels på efterfrågan från branschen men även på vilka ekonomiska förutsättningar universitetet har, säger Malin Olin.

Och hon menar att man från universitetets håll märker av att byggbranschen mår bra just nu ur flera perspektiv.

– Dels är det många företag som är intresserade av att komma hit och presentera sig men främst märker vi det genom att våra studenter får relevanta jobb, säger hon.

Hur utvecklingen av antalet platser på byggingenjörsprogrammet kommer att se ut de kommande åren, menar Malin Olin är svårt att säga.

– Vi är styrda av det som bestäms centralt på universitetet, det är en ekonomisk fråga, men det kommer troligen inte att bli några stora förändringar framöver.

Rätta oss
1 / 1

Malin Olin, universitetsadjunkt vid Karlstads Universitet.

Aktuell artikel (1 av 1)
Fler ingenjörer från universitetet

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!