Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 18 januari - vecka 3
Värmlands affärer

"En utmaning att välja rätt"

Evry är det stora företaget som är måna om att behålla den lokala förankringen. Mikael Holmgren som är konsultchef och en av de ansvariga för Evrys kontor i Karlstad menar att det ger dem konkurrensfördelar i en snabbt föränderlig bransch.

Artikeln fortsätter efter annonsen

– Den lokala marknaden är jätteviktig men vi vill ha det globala i ryggen eftersom vi då kan ingå partnerskap med de stora aktörerna inom utvalda områden, tex IBM och Google, säger Mikael Holmgren.

Evry har omkring 10 000 anställda i Norden och har kontor på ett 50-tal orter. På kontoret i Karlstad jobbar 65 personer mot både den nationella och den regionala marknaden. Karlstadskontoret arbetar i huvudsak med it-consulting, mobilitet och en del som arbetar med system för skogsindustrin.

– Vi är ett it-konsultföretag och levererar driftslösningar lokalt eller i molnet, systemutveckling, rådgivning inom verksamhet, applikation och mobila lösningar, i syfte att skapa digitala fördelar för våra kunder.

När man pratar trender inom it-konsultbranschen menar Mikael Holmgren att det är digitaliseringen som är den röda tråden och det allt snabbare tempot.

– Det finns ett stort intresse för digitalisering hos företagen men det är ett högt tempo och utvecklingen går så fort så det är svårt för dem att veta vad som blir rätt väg. Utmaningen för våra kunder ligger i att välja rätt och hitta en lösning som är gångbar över tid, säger han.

Som ett exempel där det stora och lilla genererar fördelar nämner han att Evry just blivit auktoriserade för att kunna implementera Workplace by Facebook hos sina kunder.

– Evry har sedan i somras börjat använda Facebook som vårt intranät. Vi var ett av pilotföretagen och för några veckor sedan blev vi partner med Facebook. Där blir det jättetydligt hur man snappar upp privata sociala trender för att få dem att fungera i ett företagssammanhang. Så nu har vi slopat hela vårt intranät, säger Mikael Holmgren.

Han menar också att branschen i Värmland behöver ha ett samarbete och att alla vinner på det.

– Det är ett Värmlandsintresse att ha företag som fungerar lokalt. Vi vill vara en region med attraktiva arbetstillfällen på orten där man även kan arbeta mot nationella kunder.

Och utmaningen inför framtiden menar han ligger i att kunna ta betalt för nya typer av tjänster.

– Vår utmaning är att förklara nyttan för kunden så att de ser sitt mervärde i att använda våra tjänster istället för att se det som en kostnad. Jag tror att de flesta konsultföretag brottas med att få den ekvationen att gå ihop.

Rätta oss
1 / 1

– Vår utmaning är att förklara nyttan för kunden så att de ser mervärdet i att köpa någon av våra tjänster istället för att stirra sig blinda på vad arbetet kostar i timpris, säger Mikael Holmgren som är ansvarig för Evrys kontor i Karlstad.

Aktuell artikel (1 av 1)
"En utmaning att välja rätt"

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!