Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 17 januari - vecka 3
Värmlands affärer

Digitalisering ger möjligheter lokalt

Foto: Privat

Digitaliseringen öppnar för fler möjligheter att nå ut lokalt, även via större plattformar. Det menar en av årets jurymedlemmar Karin Zingmark, med över tjugo års erfarenhet av kommunikation och marknadsföring – nu senast som marknadschef på Microsoft i Sverige.

Artikeln fortsätter efter annonsen

– Digital kommunikation i dag gör det möjligt att avgränsa både målgrupp och geografiskt läge ganska bra i många fall. Sådana bidrag hoppas jag att få se, där man har lyckats med att verkligen nå sin målgrupp, säger Karin.

Aldrig tidigare har det varit så enkelt för konsumenter att välja eller välja bort vad de vill konsumera. Att vara relevant inom kommunikationsbranschen är därför av största vikt, menar hon.

– Om man inte berör, är relevant och bidrar med värde så är det väldigt svårt att nå ut, säger Karin som vidare poängterar att det digitala landskapet också innebär utmaningar och kräver större kunskaper om såväl teknik som målgrupper.

– Samtidigt vill jag alltid uppmana till att våga testa nytt eftersom det finns så otroligt många nya grepp att ta till. Och det är väldigt spännande.

Med i juryn är också Leif Börjesson, marknadsdirektör på Spendrups, Linn Andersson, förpackningsdesigner hos Nine, Niclas Hallgren, copywriter på Welcom i Göteborg och Andreas Nymark som driver det egna bolaget Andreas Nymark AB där han arbetar med interaktion och visuell design.

– Det här är faktiskt första gången som jag sitter med i en jury som ska kolla på just det lokala planet och därför känns det extra roligt. Tidigare har det alltid varit rikstäckande, säger Karin Zingmark.

Juryarbetet går till så att var och en väljer ut sex favoriter per kategori. Därefter följer en heldag där de fem medlemmarna går igenom bidragen för att slutligen utse de nominerade. Karin berättar att hon bland annat kommer att titta på bidragens ursprungliga målsättning och resultat.

– Kommunikation kan ibland bli väldigt godtyckligt. Det kan vara väldigt snyggt eller roligt, men man får inte glömma att också kolla på vad målen egentligen var och hur väl man uppfyllde dem. Jag kommer nog vara hård i den aspekten och jag ser fram emot bra diskussioner med de andra. Vi kommer nog med väldigt olika infallsvinklar.

Rätta oss
1 / 1

Aktuell artikel (1 av 1)
Digitalisering ger möjligheter lokalt

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!