Fredag, 22 september - vecka 38
Kultur

Värmlänningarna i ny skepnad

Ole Bang är ny i rollen som Erik, men även i övrigt kan det hända en hel del i årets uppsättning av Värmlänningarna i Ransäter.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Nye regissören, tillika komikern och dramatikern Olof Wretling, lär nämligen ha låtit sig inspireras av stumfilmsklassikern från 1921, vilket bland annat innebär att Löparnisse, spelad av Fredrik Sjöstedt, får en större roll i folklustspelet.

Klara Nilsson gör sitt andra år som Anna, i övrigt är det en rad rutinerade namn och välbekanta ansikten i de ledande rollerna, till exempel Leif Persson (Stor-Sven), Carina Ekman (Mor Lisa), Henrik Hugo (Betjänten), med flera, men nödvändigtvis inte i samma roller som tidigare.

Noteras ska också att det i år är 60 år sedan Värmlänningarna spelades första gången, dessutom skulle Sven Hellqvist, tidigare mångårig ordförande i Ransäters hembygdsförening, blivit 100 år i år – en händelse som uppmärksammas bland annat med en föreställning på själva födelsedagen den 12 juli.

I år spelas Värmlänningarna 20 och 28 juni, samt 12 och 13 juli på hembygdsgården i Ransäter.

Rätta oss
1 / 1
Ole Bang är ny som Erik och Klara Nilsson spelar Anna för andra året i rad i årets uppsättning av Värmlänningarna. FOTO: Pressbild
Aktuell artikel (1 av 5)
Värmlänningarna i ny skepnad

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!