Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 21 juni - vecka 25
Insändare

Våldtäkt på Skutberget

Det pågår i det tysta en våldtäkt av allas vårt gemensamma Skutberget. Det är en våldtäkt som sker med den politiska majoritetens samtycke.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Våldtäkten genomförs av First Camp som vid närmare granskning visar sig vara en serieförbrytare som specialiserat sig på aningslösa politiker som förblindats av jakten på tillväxt och fler kommuninnevånare.

Föga förvånande är att Umeå, Norrlands snabbast växande stad, är en av de drabbade. Att Karlstad i sin jakt på 100 000 innevånare och med politiker helt förblindade av sitt eget projekt ”Västkust” är en av de andra överraskar inte. I kommun efter kommun stoppas nu exploateringen av campingplatser.

Det som överraskar i Karlstad är hur långt det fått gå utan att detaljplanen är fastställd. Att mycket redan är byggt, avverkat och grävt. Att till exempel en ny strand anlagts mitt i ett riksintresse utan vara sig tillstånd för vattenverksamhet eller prövning på annat sätt.

Jag antar att Nisser, Frisk, Lander och Lindén tycker sig agera på uppdrag av kommunmedborgarna och för allas vårt bästa. Tre månader om året ska turister sätta sprätt på pengarna på Skutbergets camping med tillhörande ännu inte avslöjade ”upplevelseattraktioner”. En ohejdad exploatering ska leda till tillväxt som gynnar oss alla.

I den andra vågskålen ligger allmänintresset, allas vårt behov av avkoppling, friskvård och motion alla årets månader. Allmänintresset förstås avvägas dels i allmänna val dels i de regler kring samråd som alltid tillämpas i planarbetet. Att det samrådet inte fungerar i Karlstad är uppenbart, inte bara i fallet Skutberget. Att det ligger en hel hundkyrkogård begraven i turerna mellan First Camp och kommunen är redan ställt utom allt rimligt tvivel. Samma tvivel präglar tyvärr också en den hittills bleka granskningen i media.

I Karlstad tycks råda precis samma anda som i Göteborg där skandal efter skandal nu rullas upp. Vi håller varandra om ryggen här i vår lilla stad, näringsliv, politik och journalistik. Operation Karlstad har redan visslat högt och länge om Skutberget. Nu väntar vi med spänning – vem i kommunens förvaltning blir först att vissla högt i samma fråga? När läggs korten på bordet? Vilken journalist vågar gräva fram sanningen?

Och när startar den uppriktiga dialogen mellan politiker och allmänheten i Karlstad om Skutbergets framtid? En framtid med eller utan exploatering.

Andersson i Nedan

Rätta oss
1 / 1
Vill Karlstadsborna ha en ohejdad exploatering av Skutberget eller ett område för avkoppling, friskvård och motion årets alla månader? undrar insändarförfattaren.
Aktuell artikel (1 av 1)
Våldtäkt på Skutberget

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!