Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 24 februari - vecka 8
Näringsliv

Mångmiljonsatsning på Branäs – som bygger ut

Inlandsinnovation går in med stora summor i Branäsgruppen.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Inför årets vintersäsong kommer det byggas omkring 1 000 nya bäddar i Branäs och drygt 150 i Kungsberget. Dessutom räknar Branäsgruppen med ytterligare 3 000 nya bäddar i anläggningarna under de kommande åren.

Detta möjliggörs till stor del av nya delägare som satsar stora summor i bolaget – bland andra Inlandsinnovation som går in med 50 miljoner kronor.

– Branäsgruppen har visat en fantastisk utveckling med sina fem destinationer och vi ser mycket fram emot att vara en del av den fortsatta tillväxten, hälsar Linn Nilson, investeringsansvarig på Inlandsinnovation, i ett pressmeddelande.

Samtalen parterna emellan blev klara nyligen och för någon dag sedan skrevs avtalet under. Det innebär Inlandsinnovations första investering i Värmland.

– Vi är glada och stolta över att Inlandsinnovation har valt att bli delägare i bolaget. Vi fortsätter vår offensiva satsning och tillsammans med ytterligare investerare avser vi att satsa flera hundra miljoner i bland annat nya backar, liftar, snösystem, restauranger och boende, säger Branäsgruppens ordförande Lars Rundblom.

I pressmeddelandet skriver Rundblom att de flesta av investeringarna kommer att göras i Branäs och Kungsberget. Bland annat kommer den sistnämnda anläggningen få nya liftar och ett helt nytt skidområde.

Utöver de 50 miljoner kronor som redan nämnts fylls kassan på med ytterligare 25 miljoner kronor från andra investerare – som sedan tidigare investerat i stugbyar, skilodge och lägenhetshus.

Bolaget Vilam med bröderna Mikael och Lars Rundblom, Victoria Svanberg och Anders Kjällström, kommer fortsätta vara majoritetsägare i Branäsgruppen även efter emissionen.

Rätta oss
1 / 1
Branäsgruppen gör en offensiv satsning efter en nyemission – totalt satsar man ny 200 miljoner kronor på utbyggnad. FOTO: Arkivbild
Aktuell artikel (1 av 8)
Mångmiljonsatsning på Branäs – som bygger ut

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!