Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 20 juni - vecka 25
Karlstad

Linnéa har tröttnat på sin "slarvbyggda" lägenhet

Studenten Linnéa Nilsson har fått ställa klockan tidigare på morgnarna hela vintern. Orsak: dörren har frusit fast. Nu har Linnéa tröttnat på det hon uppfattar som ett slarvbygge.
Artikeln fortsätter efter annonsen

– Det är så väldigt mycket fel och brister. Och betalar man 4 600 kronor i månaden tycker jag att man har rätt att kräva att det inte ska vara så, säger Linnéa Nilsson och visar runt i sin studentlägenhet på Kronoparken i Karlstad.

Grannen och kompisen Josefin Kronenberg flyttade till sina respektive lägenheter i samma husbyggnad samtidigt för ett och ett halvt år sedan. Då var studentbo­städerna helt nybyggda och snart 21-åriga Linnéa och 20-åriga Josefin, som kommer från Högsäter i Dalsland respektive Uddevalla, hade inte så mycket annat att välja på.

– Visst tyckte jag att det var dyrt, men okej, lägenheten var ny och ligger nära skolan. Men sedan har det varit jättemycket problem. Det är sprickor i taket, fönsterhakarna har gått sönder och ytterdörren fryser fast. Och allt beror på att det är så dåligt byggt. Ovanför ytterdörren går det en list där det är öppet och när det blir smältväder rinner vattnet ner. När det fryser på blir det som en stor iskaka vid karmen, ner över dörren och över hela handtaget, säger Linnea Nilsson.

Josefin Kronenberg har en spricka i väggen i sitt badrum, precis där duschen är. Blandaren till handfatet gick helt av för en tid sedan och förra vintern frös hennes vatten. Det tog en vecka innan vattnet kom tillbaka och då fanns det bara varmvatten, inget kallvatten, under en tid. Hon har haft myror i lägenheten två gånger mitt i smällkalla vintern och visar ett hål i mattan där det är helt tomt under.

– Här borde det vara något golv tycker man. Men istället är det helt tomt och man vet ju inte hur djupt det är. Det kan ju komma upp vilka kryp som helst här, säger hon och tycker att bostadsbolaget Krebo – som byggt och äger bostäderna – inte tar klagomålen på allvar.

– När jag ringde om hålet i golvet sa de till mig att ’har du inget tuggummi du kan täta med?’

Linnéa Nilsson tycker att hyran är för hög, även om den bara behöver betalas under tio månader. Hon tycker heller inte att hon fått kompensation för de olägenheter bristerna har orsakat henne. Josefin Kronenberg har fått nog och vill helst inte bo kvar längre.

– Jag söker två lägenheter om dagen. Men det är svårt att få något annat. KBAB (Karlstads Bostads AB) har sitt poängsystem och jag som inte har bott här så länge har inte fått ihop tillräckligt med poäng.

Rätta oss
1 / 2
Linnéa Nilsson bor i studentlägenhet på Kronoparken. Under vintern har hennes ytterdörr frusit fast upprepade gånger och inte gått att öppna. Fastighetsskötare har fått hacka ut henne och vid något tillfälle har grannen Josefin Kronenberg fått hjälpa till med varmt vatten.
2 / 2
Josefin Kronenberg visar ett hål i golvet i sin lägenhet. ”När jag ringde om det sa de till mig att ”har du inget tuggummi du kan täta med?”
Aktuell artikel (1 av 8)
Linnéa har tröttnat på sin "slarvbyggda" lägenhet

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!