Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 24 oktober - vecka 43
Karlstad

Lena Larsson lämnar VF

Lena Larsson slutar som vd vid Värmlands Folkblad. Det meddelades under torsdagseftermiddagen. Larsson blir i stället chef för Promedia.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Lena Larsson började som vd vid VF för fyra år sedan. Hon kom då närmast från en tjänst som direktör på Karlstads universitet. Men nu har Lena Larsson bestämt sig för att gå vidare i karriären.– Jag har fått ett jobberbjudande som jag bara inte kan säga nej till. Jag går inte från något, jag går till något, säger Lena Larsson.Hon kommer att bli vd för Promedia inom Stampengruppen. Promedia driver 15 lokaltidningar i Mälardalen och Bergslagen, bland dem Nerikes Allehanda, Vestmanlands läns tidning och Länstidningen i Södertälje.Exakt när Lena Larsson slutar sin tjänst på VF är inte klart, men senast den 31 mars.– Jag har sex månaders uppsägningstid och när jag kan sluta bestäms av VF:s styrelse. Jag jobbar kvar tills något annat är bestämt.• Hur skulle du sammanfatta dina år på VF?– Det har varit fyra fantastiskt roliga år och vi gjort en massa bra saker. Jag tycker att vi fått ihop företaget, att vi går mot samma mål och gör en tidning som är bra för våra läsare, annonskunder och för oss själva.• Vad tycker du att du bidragit med?– Det är ju inte jag som gjort jobbet. Det görs ju av andra. Men jag har haft betydelse för hur vi arbetar och att vi jobbar gemensamt och mot samma mål.• Du blir vd för Promedia, är det ett drömjobb?– Jag går inte runt och tänker på vad som är ett drömjobb eller inte men just nu känns det som ett väldigt spännande jobb.VF:s styrelseordförande meddelades om Lena Larssons beslut i onsdags och under torsdagen informerades chefer och anställda på VF.– Lena har gjort ett mycket, mycket bra jobb på VF. Hon kom in i en tid då det var lite turbulent. Främst har jag uppskattat hennes sätt att arbeta strukturerat och målinriktat och hon har lyckats få organisationen med sig på den resan, säger Sune Ekbåge.Styrelsen i VF AB kommer redan i dag, fredag, ha ett kort sammanträde.– Tanken är att så snart som möjligt komma igång med rekryteringsprocessen. Vi kommer att ha diskussioner med de fackliga företrädarna och med ledningsgruppen om vilken typ av ledare vi vill ha utifrån våra behov i den dagsaktuella situationen.Lena Larsson utsågs i mars i år till Årets chef av tidningen Chef, en utnämning som bland annat byggde på referenser från medarbetare. Lena Larsson sitter i styrelserna för TU och Medieföretagen och har tidigare arbetat i olika chefspositioner vid Telia, Ericsson och Tieto Enator i Karlstad.

Rätta oss
1 / 1
Lena Larsson slutar som vd för Värmlands Folkblad och går vidare till en tjänst som vd för Promedia inom Stampengruppen.
Aktuell artikel (1 av 8)
Lena Larsson lämnar VF

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!