Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 21 november - vecka 47
Karlstad

Fler anmälningar om sexuella ofredanden

(UPPDATERAD 13:29) Trots att polisen höjde vaksamheten ökade antalet anmälningar om sexuella ofredanden på Putte i Parken under lördagskvällen. 

Artikeln fortsätter efter annonsen

 

Vid halv elva-tiden på söndagsförmiddagen var anmälningarna om sexuella ofredanden under festivalen uppe i 24 stycken. Polisen kunde på plats identifiera flera misstänkta gärningsmän och i andra fall finns signalement. Ingen har hörts än eftersom de utpekade gärningsmännen är under 18 år och måste ha en advokat närvarande. Trots att man varit mer vaksam så fortsatte alltså anmälningarna ändå att strömma in.

– Det var trångt där framför scenen när Europe spelade och svårt att ta sig fram i folkmassan. Det är svårt att ta någon på bar gärning då, säger Per-Arne Eriksson, vakthavande befäl hos polisen.

 

Efter fredagskvällen på Putte i Parken fick polisen in totalt 16 anmälningar om sexuella ofredanden och två pojkar greps men fick sedan åka hem till det HVB-hem där de bor. De är enligt polisen utpekade av vittnen i två anmälningar. Målsäganden som utsatts för tafsandet är unga tjejer, under fredagen var den yngsta som utsattes tolv år gammal.

Enligt polisen beskrivs gärningsmännens tillvägagångssätt under lördagen på ett samma sätt som i fredagens anmälningar. Det handlar om grupper av killar som omringat tonårstjejer och tafsat på dem.

– Det finns någon anmälan där gärningsmannen skiljer sig från de andra, säger Per-Arne Eriksson.

Exakt hur många olika gärningsmän som pekats ut vet han inte än.

– Vi får göra en sammanställning och en analys av de här anmälningarna för att se det.

 

UPPDATERING 13:29

Tidsperioden för antalet anmälningar har ändrats i texten. Tidigare förekom uppgifter om att antalet anmälningar för lördagskvällen var 24 stycken. Den siffran gäller alltså hela festivalhelgen.

 

UPPDATERING MÅNDAG MORGON: Enligt polisen så fortsatte anmälningarna om sexuella ofredanden att dyka in under söndagskvällen och när man sammanfattade helgen tidigt på måndagen kunde man räkna ihop till totalt 30 anmälningar från Putte i Parken. Läs vad bland andra festivalgeneralen Niclas Lagerstam säger om festivalen här.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Fler anmälningar om sexuella ofredanden

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!