Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 21 augusti - vecka 34
Karlstad

32 mil nedcabbat till Sola Springmeet

Närmare 600 blänkande muskedunder samlades på norra fältet under lördagen för Sola Springmeet 2016.Stôlligast? Troligen Forshagabördige Jan Fridell.Han körde dit nedcabbat – från Vetlanda...
Artikeln fortsätter efter annonsen

Ja, sambon Maria Persson och wachteljycken Dino hade inte mycken chans att argumentera inför färden västerut. Fasen, solen skiner och det är sommar, ju!

– Ska det va så ska det. Men jag får erkänna att det var lite småkyligt, i början hade jag kortärmat men det blev till att dra på en tröja. Värst var det i Gullspång där det började spöregna – men så länge man inte saktar ned går det också bra, haha...

På plats fanns också fler långväga gäster. Utställarproffset Bosse Svensson från Kungsängen lockade höjda ögonbryn med sitt klarröda ekipage på totalt 12,5 meter. En Cadillac De Ville -66 och en SMV-husvagn av 1978 års modell. Båda mycket omsorgsfullt helrenoverade.

– Nio vintrar har det tagit, totalt. Nu är jag nöjd. Jänkarna vräkte ju ut bilar på 60-talet, det var lite snett och vint här och där. Men allt är fixat in i minsta detalj, säger Bosse och hissar upp mustascherna.

Som kontrast – storleksmässigt, vill säga – hittar vi inte långt därifrån Karlstadsbon Håkan Molander. Han skulle nästan kunna parkera sin Mini Cooper i Bosses baklucka.

Men jobbet har han inte slarvat med.

– Jag började 2008, bilen hade då stått avställd hos min farbror i runt 20 år. Rosten var inte att leka med. Det fanns gott om tillfällen då jag var nära att ge upp. Men det är gött när det är klart.

• Och komforten?

– Jodå, så länge man inte kör fortare än 80, så...

Det var första året som huvudarrangör för Sola Cruising Car Club, och Gitte Sengelöv och Charina Forsell njöt av vädret och uppslutningen.

– Förra året var det regn och sex grader varmt, men detta är perfekt. Så går det när kvinnorna tar över, skrattar Gitte.

Rätta oss
1 / 8
Forshagabördige Jan Fridell och sambon Maria Persson styrde mot Karlstad på lördagsmorgonen. Från Vetlanda. Nedcabbat. ”Det var lite småjobbigt i Gullspång, där det spöregnade...”
2 / 8
Sola Springmeets coolaste tjejer satt på bakluckan till Niklas Snälls Impala -65: Ellinor Sätherberg, Freja Jägerud, Freia Sätherberg och Lilly Lång.
3 / 8
Lastbilschauffören Bosse Svensson tog sig till Karlstad från Kungsängen med sitt praktfulla ekipage. Husvagnen – en SMV från 1978 – har givetvis matchande klädsel som Cadillacen.
4 / 8
Bosse Svenssons Cadillac De Ville från 1966 mäter in på drygt sex meter. Fickparkeringar undviker man gärna i det läget...
5 / 8
Håkan Molander kan i princip parkera på tvären med sin pärla, en klassisk hundkoja från 1970.
6 / 8
Tusentals timmar av jobb har Håkan Molander lagt ned på den Mini Cooper som i 20 år stod och samlade damm hos hans farbror. Men slutresultatet har renderat en hel del priser.
7 / 8
Treårige Kevin Holmgren tog farfar Hans-Erik Sävman i hampan och drog på bilutställning. Den här upphissade Cheva Impalan blev favoriten.
8 / 8
Gitte Sengelöv och Charina Forsell i Sola Cruising Car Club hade inte kunnat önska sig bättre väder. ”Ifjol var det sex grader varmt och ösregn – men så går det när kvinnorna tar över”, skrattar Gitte.
Aktuell artikel (1 av 8)
32 mil nedcabbat till Sola Springmeet

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!