Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 17 mars - vecka 11
Trav

Tränarna protesterade

V86 på Solvalla och Jägersro
Foto: MIKAEL ROSENQUIST

Det blev en oväntad inledning på V86-spelet under onsdagskvällen.

I stället för att köra ut till V86-1 protesterade Jägersrotränarna.

– Det finns en gräns för hur vi kan bli behandlade, sa Joakim Lövgren.

Artikeln fortsätter efter annonsen

V86-1 på Jägersro skulle ha startat klockan 20.30 men i stället för att åka ut till banan samlades Jägersros A-tränare för en protest mot nästa års tävlingsschema. Det är bestämt att Solvalla ska tävla tisdagar och onsdagar och att storbanorna Jägersro och Solvalla kommer att köra samtidigt många tisdagar. Det är man inte nöjda med i Skåne.

– Vi är oroliga för vår sport. Många beslut tas utan att vi över huvud taget får ge vår syn på saken. Förra veckan fick vi se ytterligare ett exempel på ett sådant beslut och det accepteras inte längre. Det beslutet var verkligen provocerande, sa Joakim Lövgren som var talesman för aktionen.

Petter Johansson är sportchef på ST och han sa följande om det inträffade till TV12.

– Först och främst är det tråkigt att det gått så här pass långt. Det jag kan säga är att de senaste fyra åren som jag har varit sportchef är att dialogen varit tät och gedigen och jag tycker att tränarna haft mer att säga till om nu än tidigare.

När det gäller V86xpress finns det inga marginaler att bolla med och därför kördes V86-2, på Solvalla, före den första avdelningen. Här blev det favoritseger då National Prince fick en sen lucka från rygg ledaren och hann fram till en knapp seger.

Den första avdelningen bjöd på en grym prestation. Favoriten Victory Kåsgård galopperade bort massor av mark i den andra kurvan men kunde trots det komma tillbaka och vinna loppet.

– Hästen har gjort många fina lopp, men det i dag var lite extra. Han var för het och därför blev det galopp, jag trodde inte att han skulle vinna när jag styrde på, sa Flemming Jensen.

En annan häst som imponerade var Bula Bula Am, som i den sjätte avdelningen plockade ner ledande Uraia utan problem från dödens.

– Hon var verkligen bra och det var kul att visa upp henne i det här skicket, sa Oskar J Andersson.

Båda vinnarna inom Dagens Dubbel kördes fram från bakspår till dödens mitt i loppet.

Peter Unterstiener hade en tung favorit i Swish Lane i den sjunde avdelningen och hon vann säkert trots att aktionen inte var den bästa i loppets slutskede.

Denco's Moon Kilab spurtade lysande i skymundan i den senaste starten och efter att Torbjörn Jansson valt ett offensivt upplägg tog hon hem den sista avdelningen utan problem.

Före V86-loppen på Solvalla blev det värmländska framgångar.

I det första loppet debuterade Björn Goop tvååringen Dismoiouicheri som blev trea på tiden 16,7/2 140 meter voltstart, den tiden är endast tre tiondelar från det svenska rekordet för utlandsfödda tvååriga ston.

Sunnebördiga Rebecca Dahlén vann Solvalla amatörsprinter från spets med Klöver all Over och upprepade därmed segern från förra året.

I samma lopp blev det en tredjeplats för Peder Mykla, Johan Danielsson tränar, tillsammans med Sofia Adolfsson.

Rätta oss
1 / 1

Tränarna på Jägersro visade sitt missnöje innan V86-tävlingarna.

Aktuell artikel (1 av 8)
Tränarna protesterade

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!