Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Söndag, 18 mars - vecka 11
Trav

Odins Eld vann Erik Perssons

V75 i Årjäng
Foto: Malin Albinsson

Det blev värmländsk seger i den 75:e upplagan av Erik Perssons Memorial.

I en tät slutduell krigade Kenneth Larsson-tränade Odins Eld till sig en knapp seger.

– En otroligt rolig seger då det här är ett speciellt lopp, sa körande Torbjörn Jansson.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Årets upplaga av Erik Perssons Memorial var öppen på förhand och det blev en överraskning av snabbe men osäkre Odins Eld.

Det började dock allt annat än bra då Odins Eld galopperade efter 100 meter och tappade mycket mark. Jansson var sedan offensiv och körde snabbt fram till dödens vilket blev andra par utvändigt varvet från mål. 600 kvar kom attacken och Odins Eld kämpade ner ledande Mjölner Fokus och höll undan för Villas Cato.

– Det var inte så stor marginal i mål, men det var inget snack om vem som var först. Det kändes hela upploppet som att vi skulle vinna. Tränaren Kenneth Larsson kan verkligen det här med att sätta en häst i form, den saken är klar, sa Torbjörn Jansson.

Det blev även en värmländsk tredjeplats genom Kong Henry. Mikael J Andersson körde Mats Andersson-tränade Kong Henry till ledningen för att släppa till Mjölner Fokus. Luckan kom i utgången av den sista kurvan och via en vass avslutning tog Kong Henry tredjeplatsen i det sista steget.

I Stoeliten, V75-1, var Some Summit storfavorit och allt såg bra ut när Björn Goop körde till ledningen 1 500 meter från mål. Ut på slutvarvet fick Some Summit Tennis och Mikael J Andersson på sin utsida och utsattes för press. En Some Summit i normal form står pall för det, men in på upploppet var hon slagen. Tennis tog över och gjorde en toppinsats, men hon kunde inte stå emot Evin Boko som liftat med i rygg under slutvarvet.

Björn Goop om storfavoriten Some Summit:

– Hon underpresterade och var inte alls sig lik. Hon var fantastiskt bra senast men var inte alls samma häst i dag. Det kändes redan in på bortre långsidan och hon svarade inte som hon skulle när jag begärde av henne, sa Björn Goop.

V75-6 bjöd på ett nytt svenskt rekord för utlandsfödda fyraåringar över lång distans med voltstart när omgångens stallskrik Born in The U.S.A. vann på tiden 13,2/2 640 meter.

Efter ett lopp som trea i andraspår i ett hårt tempo avgjorde Born in The U.S.A. retfullt enkelt den sista biten på klasshästens vis.

Det blev fina lokala framgångar i V4-loppen.

Carl Johan Jepson skrällde i V4-2 med Mona Bäckströms Fixie. Loppets favorit Apple Rose fick inte vara i fred i spets och Fixie avgjorde efter en rejäl avslutning från fjärde par utvändigt.

Fixie delade ut oddset 20,67 men det var ingenting mot Edindy i V4-3 som vann till 93,30 i lördagsloppet med 100 000 kronor till vinnaren. Edindy fick ett lopp i femte par utvändigt och tillsammans med sin tränare Kristian Lindberg kom han fram perfekt i andraspår hela vägen och avgjorde knappt mot ledande Another Dream.

I V4-4 tog Mago sin första seger i Björn Goops regi och han gjorde det på ett imponerande sätt. Efter ett lopp i andra par utvändigt bara blåste Mago förbi ledande Ottens Dibaba till slut.

Hela tävlingsdagen avslutades av Magic Moves och Magnus Jakobsson, som vann säkert före Dante Jaam trots ett lopp utvändigt om ledande Denise K.

Rätta oss
1 / 1

Odins Eld och Torbjörn Jansson var svaret i Erik Perssons Memorial.

Aktuell artikel (1 av 8)
Odins Eld vann Erik Perssons

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!