Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 21 oktober - vecka 42
Torsby

Uthyrt i Enen – där det kan byggas mer

Foto: Annette Lauritzen Karlsson/Torsby kommun

Alla lägenheter i det nybyggda bostadshuset är uthyrda – då börjar Torsby bostäder se över möjligheten att bygga ännu fler.

– Jag har en känsla av att det är en positiv spiral i Torsby och det är en utveckling vi måste vara med och delta i, säger Håkan Laack, vd för det kommunala bostadsbolaget.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det byggs redan för fullt och bostadshuset med 23 hyreslägenheter i kvarteret Enen är snart klart. I mars påbörjas inflyttningen och redan nu är samtliga av lägenheterna uthyrda.

– Det kan man aldrig räkna med, men med tanke på placeringen av huset hade vi trott att det skulle vara attraktivt och vi har märkt att det har varit en hel del skolungdomar som varit intresserade av att ha en lägenhet i den här delen av Torsby samhälle, säger Håkan Laack och tänker på närheten till såväl skolor som sportcentret.

Den fina efterfrågan på de här lägenheterna har gjort att styrelsen för Torsby bostäder AB gett Håkan Laack i uppgift att utreda möjligheten att bygga ännu ett bostadshus intill det som byggs för tillfället.

– Vi har köpt loss mark som innebär att det finns plats för ett motsvarande hus till på den tomten och vi har också gjort vissa förberedelser, säger han och berättar att man rent tekniskt står nära redo att börja bygga även ett andra hus.

– Sedan måste vi vara säkra på att det blir en bra ekonomi och måste också kolla med vår ägare kommunen så att det är okej att gå vidare, för det är en så stor affär. Vi måste också göra en koll till på marknaden för att se om det finns ett riktigt behov av en fortsättning.

Håkan Laack ska senare presentera sitt underlag på ett styrelsemöte i mars där ett eventuellt beslut om fortsättning kan fattas. Tongångarna är åtminstone positiva.

– Vi märker ju att det händer mycket positiva saker i Torsby samhälle med företagsetableringar och att det finns ett visst söktryck idag kan vi mäta av med just den här takten för de nytecknade kontrakten på det här projektet. Det är ett mått på vilket sug det finns efter bostäder.

Rätta oss
1 / 1

Bostadshuset vid kvarteret Enen börjar ta form och i mars är det dags för inflyttning i de 23 hyresrätterna som alltså redan är uthyrda.

Aktuell artikel (1 av 8)
Uthyrt i Enen – där det kan byggas mer

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!