Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 21 oktober - vecka 42
Torsby

Strävar mot heltider inom omsorgen

Foto: Daniel Olausson

Alla anställda inom omsorgen ska få rätt till heltid.

Det är syftet med det projekt som Torsby kommun sjösätter i maj.

– Vi tycker det är väldigt positivt och de flesta partierna hade också med det inför valet, säger Alf Larsson (C), kommunstyrelsens vice ordförande.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Projektet ska genomföras under ett års tid och med start i maj ska två verksamheter inom äldreomsorgen få agera testpilot där de anställda som vill ges möjlighet att få heltid.

– I projektet ser vi även över att försöka minimera antalet delade turer så att dem som önskar ska få välja det, det finns ändå en hel del personer som tycker delade turer är bra, säger hr-chefen Anders Björck.

Beslutet fattades av en enig kommunstyrelse på måndagen, men det slutgiltiga beslutet tar socialnämnden. I förslaget ingår också ett försök som rör vikarier och visstidsanställda som den dag de blir tillsvidareanställda stegvis också senast 2020 ska anställas på en heltidstjänst.

– Vår strävan är att lösa det inom befintlig budget och vi har gjort några provscheman där vi ser att det går att lösa på vissa ställen och på andra kan vi behöva någon form av resursförstärkning. Vi får utvärdera och titta på det utifrån projektåret, säger Anders Björck.

Rätta oss
1 / 1

Aktuell artikel (1 av 8)
Strävar mot heltider inom omsorgen

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!