Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 23 mars - vecka 12
Torsby

Sporthallsfrågan utreds vidare

Behovet av ny anläggning är stort visar en första rapport
Foto: Daniel Olausson

Behovet av en ny sporthall i Torsby är stort.

Nu ska frågan utredas vidare.

– Det handlar ju jättemycket om att vi inte får plats med alla aktiviteter i dag, säger kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen (S).

Artikeln fortsätter efter annonsen

På grund av att det är trångt i de befintliga hallarna inom tätorten redan för tillfället har fritidschefen Kicki Velander tittat på ärendet och redogjorde för såväl föreningars, som näringslivets och kommunens inställning till frågan när kommunstyrelsens arbetsutskott sammanträdde förra veckan.

Samtliga tillfrågade anser att behovet av en ny sporthall är stort och det är främst två platser som är aktuella – i anslutning till Stjernehallen och vid Torsby sportcenter på Valberget.

– Så utifrån den här analysen har kommunledningen fått uppdraget att försöka se på vad kostnaderna kan bli och hur man skulle kunna genomföra det, och även fastställa en placering utifrån mark som är byggbar och där det finns plats för parkeringar och så vidare. Naturligtvis måste även tillgänglighetsaspekten bli bättre, säger Ann-Katrin Järåsen som inte heller utesluter att det hela kan mynna ut i renoveringar av de befintliga sporthallarna för att möta behoven bättre.

– Det ligger i den fortsatta projekteringen att vända och vrida på det och få det så klart som möjligt. Men det är klart att jag ser det som väldigt negativt att vi inte kan ge utrymme för korpidrott eller företag som vill låna hallen för sina idrottsaktiviteter, det är ett problem.

En eventuell byggnation hoppas sedan kommunalrådet genomföra tillsammans med det lokala näringslivet.

– Vi har drivit projekt på det viset förut, både badhuset i Torsby, GA-hallen i Sysslebäck och skidtunneln är ju egentligen projekt vi drev i väldigt nära samverkan med näringslivet så vi skulle nog försöka testa det en gång till.

Rätta oss
1 / 1

En placering vid Torsby sportcenter är aktuell, liksom i anslutning till Stjernehallen.

Aktuell artikel (1 av 8)
Sporthallsfrågan utreds vidare

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!