Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 21 oktober - vecka 42
Torsby

Jättelyft gav fortsatt trafik

Foto: Daniel Olausson

Med Direktflyg nådde flyget i norra Värmland nya höjder.

Flygplatserna i Hagfors och Torsby behövde visa på bättre passagerarsiffror för att få fortsätta flyga, och nådde sina bästa siffror på bra länge.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Vi har rapporterat om flyglinjen Torsby-Hagfors-Arlandas fina 2016 vid ett flertal tillfällen och redan tidigt gick det att fastslå att det var ett strålande fjolår som väntade.

Passagerarantalet stannade till slut på 6 559, att jämföra med 4 325 året innan. Det är dessutom den högsta noteringen sedan år 2000 då 6 683 passagerare reste med linjen.

– Det är väldigt glädjande siffror och det beror ju väldigt mycket på bra regularitet med en bra operatör. Sedan är det väldigt kul att näringslivet har hittat tillbaka till flyget och använder det, för det märks ju här, säger Thomas Stjerndorff, vd för Torsby flygplats.

Den stora ökningen var också en direkt förutsättning för att få fortsatt flygplan på linjen och tidigare i höst meddelade Trafikverket att flyglinjen förlängs fram till och med 2019.

– Jag ser ju inget annat än att våra siffror ska hålla i sig, men vi måste hela tiden fortsätta jobba med god service till kunden, säger Stjerndorff.

– Det här flyget är till för näringslivet primärt, och då gäller det också att näringslivet flyger.

Rätta oss
1 / 1

Torsby flygplats.

Aktuell artikel (1 av 8)
Jättelyft gav fortsatt trafik

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!