Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 24 oktober - vecka 43
Torsby

Ica Toria gör om hela butiken

Foto: Daniel Olausson

Ica Toria har återigen Sveriges nöjdaste kunder.

Nu satsar företaget 25 miljoner kronor på att utveckla verksamheten, för att göra kunderna ännu nöjdare.

– Det är det som är tanken, ler handlaren Jakob Walfridson.

Artikeln fortsätter efter annonsen

En helt ny förbutik, ny entré, nya energibesparande kylar och frysar, en efterfrågad fiskdisk, självscanning och en rent generell ansiktslyftning även innehållande snabbkassa, toaletter och förbättrade personalutrymmen.

Ica Toria spar inte på krutet när 25 miljoner kronor satsas för att utveckla butiken.

– Vi har kollat på massa saker och nu gör vi ett helomtag. Det ska bli skitkul och jättehäftigt, säger Jakob Walfridson som även berättar om förändringen vid charkdisken.

– Vi ska bygga ett kök och försöka utveckla dagens lunch med mer matlådor och varm lunch, och det finns även en tanke på att vi ska ta tillvara på sånt som är på väg att gå ut i datum. Har vi mycket köttfärs som vi inte sålt så mycket av så kan vi göra köttbullar eller pannbiff och på det viset minska både svinnet i butiken och erbjuda kunderna något mer.

Allsports flytt möjliggör att förbutiken flyttas till de lokalerna där det är tänkt att bli en mer öppen mötesplats och pantstationen flyttas till byggnadens västra ända.

• Hur är den här satsningen möjlig?

– Det är stora pengar, men det gäller att fortsätta satsa. Vi har haft en bra trend under många år där företaget har gått bra och det är en förutsättning när man gör såna här satsningar, säger Jakob Walfridson och fortsätter:

– Det visar att vi är ett välmående företag och förhoppningsvis gör vi det kunderna vill att vi ska göra.

Den här veckan sätter grävmaskinerna spaden i marken och vid månadsskiftet november/december är det hela tänkt att vara klart.

– Så det kommer bli ett väldigt intensivt år kan man ju säga, säger Jakob Walfridson som dessutom kan glädja sig över att Ica Toria än en gång har Sveriges nöjdaste kunder av alla butiker med Maxi-, Kvantum- och Supermarket-konceptet.

Och nu är alltså tanken att kunderna ska bli ännu nöjdare.

– Det är ju det vi brinner för och tycker är roligt, det är därför vi gör de här grejorna – för att fortsätta utvecklas och bli bättre och bättre så att kunderna kan bli nöjdare och nöjdare.

Rätta oss
1 / 1

Ifjol firade Ica Toria 30 år, under sitt 31:a väntar stora investeringar och handlaren Jakob Walfridson hoppas på fortsättningsvis nöjda kunder.

Aktuell artikel (1 av 8)
Ica Toria gör om hela butiken

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!