Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 23 mars - vecka 12
Torsby

Har lastat en miljon kubikmeter skog

En miljon kubikmeter skog. Så mycket har Stora enso kört längs Fryksdalsbanan sedan omlastningscentralen i Torsby startades upp i december 2010.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Snart sju år har gått sedan omlastningscentralen i Torsby invigdes. Den här veckan passerar Stora enso miljongränsen när det kommer till hur många kubikmeter virke som lastats ut från terminalen, vilket motsvarar 24 000 lastbilslass som åkt på Fryksdalsbanan i stället för på vägarna.

– Vår ambition är att köra så mycket virke som möjligt på järnväg. Samtidigt måste man komma ihåg att det inte är praktiskt genomförbart överallt. Järnvägsspåren ligger där de ligger och skogen en bit ifrån. Men vi gör vad vi kan för att få till så smarta och hållbara transportlösningar som möjligt, säger Jörgen Olofsson, transportchef på Stora enso skog, i ett pressmeddelande.

– Det är glädjande att vi successivt har kunnat öka mängden virkesråvara som går med tåg från Torsby. På så sätt bidrar vi till att minska trafiken på E45:an. Från att ha kört tre tåg kör vi nu fem tåg i veckan, måndag till fredag, från terminalen, säger transportledaren Göran Östman.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Har lastat en miljon kubikmeter skog

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!