Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 23 mars - vecka 12
Torsby

Fyra program läggs ned

Foto: Daniel Olausson

För få sökande.

Då föreslås Stjerneskolan lägga ned handelsprogrammet, samt de tre nationella programmen på gymnasiesärskolan.

– Elevunderlaget är för tunt, säger skolchefen Ulf Blomquist.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Barn- och utbildningsavdelningen ser över skolorganisationen och ser här att intresset för programmen har varit lågt. Till handels- och administrationsprogrammet har inget intag gjorts på tre år och det går i dag en elev på utbildningen, och den går i fyran.

I år har man inte heller haft något intag till de tre nationella programmen på särskolan och då prognoserna visar på ett vikande elevunderlag görs bedömningen att programmen kan läggas ned. Kvar finns då det individuella programmet.

– Vi ser över och anpassar organisationen efter elevunderlaget, och vad det beror på är du kan ändå se att det är färre elever som söker till gymnasiet i dag. Och sedan har inte intresset för till exempel handelsprogrammet varit stort på flera år, säger Ulf Blomquist.

Ärendet ska upp politiskt vid barn- och utbildningsutskottets sammanträde på torsdag och ska gå den politiska processen. Hur nedläggningarna kan påverka personalstyrkan är oklart i dagsläget.

– Det är jättesvårt att göra den bedömningen nu, men eftersom vi inte haft något intag tidigare så gör det ingen större skillnad.

Rätta oss
1 / 1

Aktuell artikel (1 av 8)
Fyra program läggs ned

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!