Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 18 oktober - vecka 42
Torsby

Flera företag ser mot Torsby

Foto: Daniel Olausson

Handelscentret längs E45 har gett ringar på vattnet.

Ett flertal aktörer och näringsidkare har hört av sig till Torsby kommun med intresse av att etablera sig.

– Jag hoppas givetvis också att det blir skarpt läge, säger näringslivschefen Olof Ljungberg.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det byggs för fulla muggar och projektet innehållande Dollarstore, Jysk och Allsport löper på enligt planerna.

I svallvågorna av den här etableringen har Torsby kommun märkt av ett klart ökat intresse för företag att öppna verksamheter i kommunen.

– Det har blivit mycket förfrågningar, säger Olof Ljungberg och tror att bygget i korsningen E45/E16 och Östmarksvägen banat väg.

– I och med att det har varit mycket skriverier och prat om den etablering som är där nere så har det ringt en hel del. En del har jag haft möte med och en del ska jag ha möte med.

Det rör sig bland annat om näringar inom mat och bygg och intresset rör sig från redan nämnda område till Torsby centrum och även högre upp i Klarälvdalen.

– De har fått upp ögonen för Torsby och just de ytorna som är inom Torsby kommun med både Branäs, Hovfjället och Långberget, folk har liksom inte kopplat att Torsby är riktigt så stort som det är, säger Olof Ljungberg och fortsätter:

– Trafiken har gjort det attraktivt för vissa typer av kedjor, i och med att vi har typ fyra miljoner gästnätter som passerar genom Torsby kommun när de ska till sina stugor i Sälen, Branäs eller Trysil. Det har också blivit väldigt mycket sommartid också, så det har de förstått att det inte bara är vinterturister.

Näringslivschefen pratar vidare om flera stora företagssatsningar som har gjorts under året och med redan kända etableringar och expansioner och inte minst rallyts flytt till centralorten ser han optimistiskt på även nästa år.

– 2016 känns som ett riktigt bra år, kan vi bara förvalta detta så känns det som att -17 kan bli magiskt

Rätta oss
1 / 1

Bygget i korsningen E45/E16 och Östmarksvägen går enligt plan och lagom till påsken väntas Dollarstore, Jysk och Allsport premiäröppna.

Aktuell artikel (1 av 8)
Flera företag ser mot Torsby

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!