Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 21 oktober - vecka 42
Torsby

Efter kritiken – räddningschefen avgår

Foto: Daniel Olausson

Pär Maltesson lämnar posten som räddningschef.

Han meddelade sitt beslut under fredagen.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Pär Maltesson har varit satt under hård press och stress under en lång tid där nära nog hela brandkårsstyrkan inom Torsby kommun har krävt hans avgång.

Till slut blev det för mycket och då bestämde sig räddningschefen för att avgå.

– Det känns ändå betydligt bättre nu när jag bestämt mig. Jag har inte gått in i väggen helt, men det är inte långt ifrån. Mina närstående har under en längre tid sett att jag inte mått bra. Det blev till sist ohållbart, säger han till NWT och berättar att måendet har försämrats inför mötena med personalen efter årsskiftet.

– Inför mötena med personal från andra stationer har jag mått riktigt dåligt. Jag har haft hjärtklappning och till och med svårt att andas. Vi hade ett sådant möte på torsdagen och efter det insåg jag att det inte kan fortsätta så här längre.

VF har sökt Pär Maltesson som i sin tur hänvisar till det som har sagts i NWT.

Det är deltidsbrandmännen inom Torsby kommun som i november kom med kravet på räddningschefens avgång, efter en tids missnöje. Från den sidan är det desto muntrare idag.

– Jag kan inte säga att jag jublar, det är tråkigt det som har hänt. Men det är en följd av alla misstag som han har begått. Det håller inte i längden, säger Tommy Engvall, företrädare för deltidsbrandmännen, till VF.

Pär Maltesson kommer arbeta kvar under beredskap under sina tre månaders uppsägningstid och sedan har Torsby kommun beslutat att ge honom nio månadslöner därefter.

– För sveda och värk, så att Pär ska ha något att stå på så han tar sig igenom den här svåra situationen, säger kommunchefen Thomas Stjerndorff.

Rätta oss
1 / 1

Pär Maltesson, till vänster, väljer att avgå som räddningschef.

Aktuell artikel (1 av 8)
Efter kritiken – räddningschefen avgår

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!