Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 21 oktober - vecka 42
Torsby

Brandmännen vill möta politikerna

Foto: Daniel Olausson

Kravet på räddningschefens avgång kvarstår, men nu vill brandmännen åtminstone träffa politikerna för att höra sig för gällande framtiden.

– Vi vill ha reda på hur nämnden har tänkt sig verksamheten nu och framöver, säger Tommy Engvall, deltidsbrandman i Stöllet.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Efter en höst kantad med missnöje från brandmännens sida öppnas nu en dörr till att försöka ta sig framåt i det infekterade ärendet där bland annat 69 anställda inom räddningstjänsten krävt räddningschefen Pär Maltessons avgång.

Representanter från samtliga fem stationer träffades i mellandagarna och kom överens om att kontakta miljö-, bygg- och räddningsnämnden för att få till ett möte.

– Det vi hoppas uppnå är helt enkelt att vi får till en ärlig dialog med politikerna, säger Tommy Engvall som också är facklig företrädare för Brandmännens riksförbund.

Nämndordföranden Anna Melin-Nyström (C) välkomnar ett möte, men hade hellre sett att dialogen sköts med brandmännens chefer.

– Vi i politiken kan inte gå in och styra i varje personalärende, det fungerar bara inte. Vi får försöka hitta konstruktiva, bra lösningar för framtiden och vi får jobba på för att hitta en bra lösning. Det får ta lite tid, säger hon.

Det är ännu inte klart när parterna ska träffas, men det ska ske så snart som möjligt.

Rätta oss
1 / 1

Konflikten mellan brandmännen och räddningschefen kvarstår.

Aktuell artikel (1 av 8)
Brandmännen vill möta politikerna

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!