Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 23 mars - vecka 12
Tema

Saker som borde förbjudas

Foto: Aas, Erlend

Det spelar ingen roll vilken seriös undersökning eller forskning man refererar till eller hur man räknar: Sverige är ett av världens rikaste, mest demokratiska och bästa länder att leva i.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Kanske är det just därför vi har så svårt att acceptera de som inte har det lika väl förspänt.

Det finns allt fler som vill förbjuda tiggeri i det här landet. I grund och botten av den oerhört enkla anledningen att de får dåligt samvete och mår dåligt av att se människor som inte har det bra. För egen del kan jag känna att det finns massor av andra saker som vi kunde förbjuda innan vi hamnar där.

Extremister av olika slag till exempel, de borde verkligen förbjudas. Oavsett om de står till höger, vänster, i mitten eller är besatta av den ena eller den andra gudomen. Det skulle onekligen underlätta en hel del för vanligt folk om vi slapp dem. Då skulle vi kanske slippa förbjuda terrorister också, annars är det väl säkrast att göra det nu på en gång. Rasister, homofober och annat pack borde också förbjudas. Genast.

Fattigdom borde inte heller vara tillåtet. Människor ska inte behöva ha det dåligt och leva under existensminimum någonstans i världen. Framförallt inte medan andra vältrar sig i lyx på ett sätt som bara kan klassas som oanständigt. Så kanske skulle också extrem rikedom förbjudas. Bara för att jämna ut saker och ting lite.

Cancer är en annan sak som verkligen inte heller skulle få finnas. Det kan förbjudas nu direkt. Framförallt barncancer. Fy fan. Bort med skiten nu. Alla andra dödliga sjukdomar också, vad ska de egentligen vara bra för? Fetma? Hjärt-kärlsjukdomar? Halsont? Kan inte finns någon som helst mening med att låta det existera.

Depressioner, allmänt illamående, nedstämdhet, och så vidare. Nog vore det bra mycket bättre om människor mådde bra och var glada hela tiden. Eller i alla fall allt som oftast. Inte ska väl folk behöva gå runt och må dåligt när vi i grund och botten har det så bra, eller hur?

Listan kan förstås göras lång. Själv skulle jag gärna klara mig helt utan myggbett till exempel, så de borde förbjudas. Själva myggen kanske har något slags funktion i naturen och därför behövs där, men annars kan vi gott förbjuda dem också.

Tillsammans med andra ondsinta djur som bråkar med mig.

Typ dammråttor.

Fiskbullar, blodpudding och broccoli? Bort bara. Det kan inte finnas någon enda vettig människa som skulle sakna något av det om det försvann.

Oväsen, dålig musik, usla TV-program, oläsbara böcker, meningslöst svammel borde också förbjudas. Livet skulle bli så mycket bättre om vi slapp krystade dokusåpor på TV och patetiska radiopratare som tror de är roliga när de inte är det.

Krig är en annan sak som vore bra att förbjuda. Vad ska det vara bra för, egentligen?

Framförallt borde man helt och håller förbjuda idioter, människor som inte förstår ironi eller som bara är inskränkta och trångsynta.

Det vore faktiskt det bästa av allt.

Rätta oss
1 / 1

"Människor ska inte behöva ha det dåligt och leva under existensminimum någonstans i världen." Det menar Stefan Holm som tycker att fattigdom är en av många saker som bör förbjudas.

Aktuell artikel (1 av 1)
Saker som borde förbjudas

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!