Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 23 mars - vecka 12
Sunne

Sunne besegrade hemma

Förlust mot serieledaren
Foto: Kim Eriksson

Ett Sunne som ligger på delad sistaplats mot det Nora BK som toppar tabellen. Oddsen var emot hemmalaget redan innan matchstart och de fick vid slutsignal se sig besegrade med 1–3.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Redan från start visade Nora sina kvaliteter och efter bara 8 minuter gjorde de 1–0 bakom Sunnes målvakt Emanuel Olsson.

– De kom in med fart och fläkt och var tunga att möta, säger Sunnes tränare David Uvenclir.

Till råga på allt drabbas hemmalaget av två skador inom loppet av ett par minuter. Sunne tvingas till två tidiga byten och det tog därefter en stund för spelarna att komma rätt i sina positioner.

– Det är olyckligt att vi tvingas mönstra om i matchen såpass tidigt.

Men hemmalaget kämpar på och trots att Nora för spelet lyckas de få till ett kontringsspel följt av farliga målchanser.

Efter ett fint samarbete mellan Tobias Stangnes och Johan Ahlberg slås bollen till Mattias Olsson som lyckas sätta bollen i nät bakom Noras målvakt, 1–1. Det oavgjorda resultatet står sig till halvleksvila och ett hoppfullt Sunne stegade ut på planen för matchens andra halva.

– Andra halvlek startade med lite "Hawaii-spel", vilket gynnade oss då vi kunde lyfta upp spelet, säger David Uvenclir.

Sunne lyckas etablera spel högre upp i banan men det böljande spelet skulle visa sig vara till gästernas fördel. Emanuel Olsson lyckades bara hålla tätt i 13 minuter, då slog gästernas Haris Ordgic till och gjorde 1–2.

Baklängesmålet tände till Sunnespelarna ytterligare som bara två minuter senare lyckas få igenom en löpboll till Tobias Stangnes. Den snabbe Sunnespelaren var sånär förbi Noras lagkapten Sonny Westberg som för att förhindra ett friläge tvingades fälla Stangnes och tillgavs därför sitt andra gula kort för matchen.

Med en man mer trummade hemmalaget på för en kvittering, men utan resultat.

– Nora försvarar sig bra och krymper ytorna för oss att spela på. Men vi fortsätter att lyfta in bollar och killarna på topp krigade heroiskt.

I matchens slutskede möts Sunnes offensiva forcering av ett bakslag. Nora får till en kontring och Haris Ordgic gör, med sitt andra mål för matchen, 1–3 till gästerna.

– Det är sånt som händer. Vi är nära att komma loss och få till en kvittering men det är små marginaler i fotboll. Nora vinner matchen rättvist, säger David Uvenclir.

Rätta oss
1 / 2

Sunne satte hårt mot hårt med gästerna men tvingades lämna planen med noll poäng.

2 / 2

Tränare David Uvenclir med tröstande ord efter slutsignalen.

Aktuell artikel (1 av 8)
Sunne besegrade hemma

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!