Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 23 mars - vecka 12
Sunne

Ny chef på Mårbacka

Iréne Henriksson blir intendent
Foto: Åsa Eneljung

Iréne Henriksson blir ny intendent på Mårbacka från och med 18 september. Hon lämnar därmed jobbet som platschef på Duse Udde Camping i Säffle.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Mårbackastiftelsen tog under föregående vecka beslutat att anställa Iréne Henriksson som ny intendent efter Lena Gynnemo.

Iréne Henriksson bor i Östra Ämtervik tillsammans med sin man och har tre vuxna utflugna barn.

Så här ser hon på sin nya tjänst:

– Mårbacka och Selma Lagerlöf har en stor plats hos mig, då jag är mycket imponerad över hennes författarskap, men också hennes personlighet och vad hon har betytt för svensk litteratur i allmänhet.

– Men också för Värmland och Sverige i synnerhet. Inte minst som kvinna och företagare, och även om det är 77 år sedan hon dog så är hon i högsta grad levande och aktuell. Att nu få möjlighet tillsammans med Mårbackastiftelsen att utveckla gården känns mycket spännande och utmanande.

Iréne Henriksson har under ett flertal år suttit som styrelseledamot i Stiftelsen Selma Lagerlöfs litteraturpris, Mårbackastiftelsen samt Östra Ämtervik hembygdsförening.

– Jag är glad över att bo i hennes hembygd och är stolt att nu få möjligheten att arbeta med och för att driva Mårbacka vidare. Det är en ära men känner samtidigt också ett stort ansvar som det innebär att driva minnesgården och kunskapen om den vidare. Tillsammans med all kompetent personal på Mårbacka är jag övertygad om att vi kommer att lyckas, säger hon i ett pressmeddelande.

Iréne Henriksson är utbildad lärare, men har i stort sett hela sitt yrkesverksamma liv arbetat för besöksnäringen,

– De senaste 15–20 åren har jag jobbat med olika ledande roller inom service och kundkontakt på olika boendeanläggningar. Det har gett mig ett gott nätverk inom både näringsliv, samarbetspartners och myndigheter. Nätverk som inte är minst viktiga för Mårbacka då verksamheten främjas av att samarbeta med andra inom samma område och få besökarna att stanna längre för att berika dem med ännu mer upplevelser när de besöker Sunne och Värmland.

Rätta oss
1 / 2

Iréne Henriksson blir ny intendent på Mårbacka. Hon lämnar jobbet som platschef för Duse udde.

2 / 2

Mårbacka är ett välbesökt utflyktsmål.

Aktuell artikel (1 av 8)
Ny chef på Mårbacka

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!