Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 23 mars - vecka 12
Sunne

Mordmisstänkt i rätten

Foto: Daniel Olausson

Under onsdagen hålls rättegången mot den 55-årige man som misstänks för mordet på en 75-årig man i Sunne tidigare i år.

Mordet skedde på ett stödboende mitt framför ögonen på flera andra boende, som befann sig i matsalen för att äta. Något egentligt motiv har inte framkommit.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det var tidigt på kvällen den sista maj som 55-åringen knivhögg 75-åringen i halsen med en morakniv när denne satt vid bordet och åt. 55-åringen kom in i matsalen och angrep så gott som omgående den 75-årige mannen, som avled på platsen. När polisen kom dit strax efteråt låg kniven på en bänk i matsalen.

55-åringen berättar omgående för poliserna att han stuckit kniven i halsen på en person. Han greps helt odramatiskt och väntade utanför sin bostad tills det var dags att åka iväg till polisstationen.

Vid senare förhör säger 55-åringen att han inte minns vad som hänt utan säger sig ha fått en blackout. Han har inte haft något otalt med 75-åringen och de har heller inte umgåtts något nännvärt. Båda männen hade bott på boendet i flera år och det har inte hänt några tidigare incidenter. 55-åringen har hållit sig mycket för sig själv och tillbringat mycket tid med att måla.

Det finns en rad vittnen till händelsen och 55-åringen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord några dagar efter händelsen. Sedan dess har han suttit häktad. Åklagaren nöjer sig i rättegången med att kalla ett vittne som sett händelsen och även polismannen som grep 55-åringen. Åklagaren räknar med att rättegången endast kommer att ta en dag i anspråk.

Rätta oss
1 / 1

En 75-årig man knivmördades på ett stödboende när han satt i matsalen och åt middag i slutet av maj. Under onsdagen hålls rättegången mot den 55-årige man som misstänks för mordet.

Aktuell artikel (1 av 8)
Mordmisstänkt i rätten

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!