Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 18 oktober - vecka 42
Sunne

Hotade döda polis – åtalas

En 25-årig man i Sunne åtalas nu för att ha dödshotat en polis på Facebook. Mannen har suttit häktad i en dryg vecka för brottet. Den hotade polisen uppger att han tog hotet på största allvar.

Artikeln fortsätter efter annonsen

25-åringen skrev i början av året på Facebook att han skulle döda den namngivne polisen och dra sitt vapen mot honom. Han hotade även att skära av polisen hans könsorgan. Polisen ifråga har haft med 25-åringen att göra i sin myndighetsutövning och dessutom dömdes 25-åringen nyligen för hot mot en närstående till polismannen.

Åklagare och polis tog hotet på största allvar och kallade omgående mannen till förhör. Där erkände 25-åringen att han skrivit som han gjort. Upprinnelsen till det hela ska ha varit att 25-åringen samma dag fått ett inbetalningskort från en myndighet på posten som han inte förstod varför han fick. I frustration skrev han då inlägget men kan inte förklara varför han använde polismannens namn.

Polismannen berättar i förhör att det inte råder något tvivel om att hotet är direkt riktat mot honom och att han finner det mycket allvarligt. Det är inget som en polis ska behöva tåla och att en gräns har överskridits, menar polisen.

Mannen häktades och har suttit frihetsberövad i en dryg vecka. Nu åtalas han för hot mot tjänsteman, alternativt olaga hot.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Hotade döda polis – åtalas

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!