Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 23 oktober - vecka 43
Sunne

Fryksdalsdansen blev en lugn tillställning

Foto: FREDRIK PERSSON

Fryksdalsdansen flyttade två veckor och blev en tvådagarsfest. Omkring 3 000-4 000 personer rörde sig på området och på campingen, och polisinsatschef Henrik Gustavsson betecknar helgen som tämligen lugn.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Den traditionella Fryksdalsdansen i Sunne arrangerades i år för 31:a året i rad och flyttades i år fram två veckor i tiden. Samtidigt blev festivalen koncentrerad till två dagar mot tidigare tre.

– Vi hade räknat med att det skulle bli lite mindre i år och det var ju också färre folk än tidigare år. Vi märkte att det blev lugnare. På fredagen blev det väldigt lugnt, lördagen var lite stökigare, säger Henrik Gustavsson.

Under lördagen anmäldes några misshandelsfall, några fall av sexuellt ofredande samt ett fall som rubriceras som mordbrand. En man tände eld på en inventarie i sin husvagn på campingen men en rådig campinggäst släckte elden innan den hann sprida sig. Mannen sitter nu anhållen misstänkt för mordbrand samt för våldsamt motstånd i samband med polisingripandet.

– På det hela taget tycker jag att man har lyckats bra med samarbetet mellan arrangörer, poliser och ordningsvakter, säger Henrik Gustavsson.

Rätta oss
1 / 1

Fryksdalsdansen blev en lugn tillställning under helgen.

Aktuell artikel (1 av 8)
Fryksdalsdansen blev en lugn tillställning

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!