Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 23 mars - vecka 12
Sunne

Fortsätt häktad för knivdåd

Foto: Håkan Strandman

På måndagen hölls förhandlingar mot den 55-årige man som misstänks för mordet i maj på en 75-årig man i Sunne. Knivdådet skedde på ett stödboende mitt framför ögonen på flera andra boende.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Tingsrätten beslutade i augusti att mannen skulle genomgå en rättspsykiatrisk undersökning och det var den undersökningen som det redogjordes för under måndagens förhandlingar vid tingsrätten.

Åklagaren Niclas Wargren framhöll i sina yrkanden om händelsen den 31 maj att det är gärningen, trots det psykiska tillstånd som 55-åring befanns sig i när han stack kniven i halsen på 75-åringen, inte utesluter att handlingen gjordes med uppsåt att döda.

– Jag kan inte se något som gör att den åtalade inte saknade insikt i vad han gjort. Han visste att om man sticker kniven i någons hals så är det en livsfarlig gärning, sa Niclas Wargren.

55-åringens advokat framhöll att det framgår tydligt att hans klient befanns sig i en psykos när händelsen inträffade och det innebär att 55-åringen då hade en bristande verklighetsförankring.

Vid måndagens rättegång framhöll såväl den 55-årige mannens advokat och åklagare Niclas Wargren att mannen döms till rättpsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Men om det handlar om mord, dråp eller grov misshandel är det delande meningar om.

Den 55-årige mannen ska stanna kvar i häktet och domslut meddelas om en vecka.

Rätta oss
1 / 1

55-årige man som misstänks för mordet på en 75-årig man i Sunne i maj ska stanna kvar i häktet tills domslutet meddelas om en vecka.

Aktuell artikel (1 av 8)
Fortsätt häktad för knivdåd

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!