Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 23 mars - vecka 12
Sunne

55-åring åtalas för mord

Foto: Daniel Olausson

Den 55-åriga mannen gick fram och dödade 74-åringen genom att skära honom i halsen med kniv. Nu åtalas han vid Värmlands tingsrätt för mord.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det var den 31 maj som den 55-åriga mannen gick fram till en 74-årig man som satt och åt i en matsal på det kommunala stödboendet i Sunne. Personalen på plats trodde att mannen ville busa då han lade en arm om halsen på 74-åringen.

Men efter ett tag upptäckte de att det började sippra ut blod. 55-åringen hade skurit mannen i halsen.

– Händelsen var väldigt oväntad och vi vet inte vad som var orsaken, säger Felicia Weinberg, verksamhetschef för individstöd.

Polis kallades till platsen och kunde gripa 55-åringen. Men offrets liv gick inte att rädda utan mannen avled på platsen till följd av skärskadorna.

Stödboendet valde att anmäla sig själva enligt lex Sarah, för att granska ifall de hade gjort någonting fel kring mordet.

– Vi vill granska oss själva för att se om vi hade kunnat göra på något annat vis, och i så fall kunna medverka till att förhindra att något sådant ska hända i framtiden.

55-åringen lider av en psykisk sjukdom och har sedan mordet suttit på en rättpsykiatrisk avdelning i Kristinehamn. Där har han i förhör uppgett att han ibland inte minns händelsen och i andra fall medgett att han knivskurit 74-åringen. Men varför han gjorde det och varför det blev just 74-åringen har man inte fått några svar på.

Nu åtalas mannen på sannolika skäl misstänkt för mord. Rättegången beräknas hållas den 16 augusti.

Rätta oss
1 / 1

Mordet inträffade den 31 maj på ett stödboende i Sunne.

Aktuell artikel (1 av 8)
55-åring åtalas för mord

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!