Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 19 oktober - vecka 42
Storfors

Värmlands gasellvinnare

På onsdagskvällen gick starten för årets Gasellturné i Falun och där avslöjades Gasellvinnarna i Dalarnas, Värmlands och Gävleborgs län. Länsvinnare i Värmland blev Montera i Storfors AB som drivs av bröderna Morgan och Daniel Sköld.

Artikeln fortsätter efter annonsen

De startade sitt företag Montera 2011 då de kommit fram till, efter att varit anställda i byggföretag, att de ville jobba tillsammans och starta eget. Under de tre senaste åren har de utökat sin tillväxt med 692 procent.

Det tog några år att etablera företaget och när byggboomen kom så ledde det till stor expansion. Redan 2012 hade företaget 16 anställda och nu 2017 sysselsätter man 70 personer. Verksamheten utgår från Storfors men de har även lokalt anställda från Ljungby till Härnösand.

Företaget är från starten indelat i fyra branscher, betongmontage, ventilationsmontage, balkongmontage och stensättning. Montera Storfors AB omsätter i dag 79,4 miljoner, men har gjort en förlust det senaste året då man ligger i en process med en underleverantör, vilket inneburit att intäkterna från det berörda jobbet beräknas komma in i årets bokslut.

Förutom Montera Storfors AB som blev det vinnande företaget i Värmland så är det ytterligare 22 värmländska företag som får en gasellutmärkelse.

Efter Falun så äger Gasellfester rum på ytterligare sju orter och avslutas med en gala på Konserthuset i Stockholm den 5 december. I 18 år har Dagens industri utsett gasellvinnare runt om i Sverige. Det som utmärker företagen som vinner är att de använder rörelsekapitalet effektivt, har låg skuldsättningsgrad och en tydlig affärsidé.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Värmlands gasellvinnare

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!