Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 17 januari - vecka 3
Storfors

Toppmoderna bostäder

Sex lägenheter ska byggas på Hammargatan
Foto: Mats Zetterberg

Under centrumfesten för ett par veckor seden startade Stiftelsen Björkåsen en intresseanmälan för sex nya lägenheter. De ska byggas på Hammargatan 10 och utlovas bli toppmoderna.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det är Storfors kommunala bostadsstiftelse, Björkåsen, som har beslutat om att utveckla sitt bestånd. Den befintliga fastigheten står i dag oanvänd och ska i stället totalrenoveras till nya hyresbostäder.

– Den ska byggas om till sex tvårumslägenheter med hög standard. Fem av dem blir på 49 kvadrat och en större i mitten av byggnaden blir på 65 kvadrat. Alla får också en öppen planlösning och egen uteplats. Den större av dem, i mittenhuset, kommer även att få braskamin. Det här kommer att bli ett väldigt populärt boendealternativ, säger Hans Jildesten, stiftelsens ordförande och kommunalråd (S).

Mittenhusets övervåning görs också om till ett gemensamhetsutrymme.

Stiftelsen började också ta emot intresseanmälningar för de nya bostäderna på centrumfesten. Hans Jildesten vet inte på rak arm hur många anmälningar som har kommit in men det har varit många nyfikna med frågor. På grund av högre standard blir också hyran för dem högre.

– Men den exakta hyran vet vi inte än. Just nu tar vi in offerter för bygget och innan vi vet vad det kostar kan vi inte sätta hyran, säger han.

Fastigheten byggdes och ägdes från början av landstinget som användes det till vårdboende. När den verksamheten lades ner köpte kommunen den för att kunna använda det i reserv, exempelvis när andra bostäder har renoverats. Det användes senast som boende för ensamkommande barn men togs ur drift efter en stor fuktskada. När även Storfors har fått en bostadsbrist de senaste åren bestämde man sig för bygga fler där.

Rätta oss
1 / 1

"Just nu tar vi in offerter för bygget och innan vi vet vad det kostar kan vi inte sätta hyran", säger Hans Jildesten, Stiftelsen Björkåsens ordförande och kommunalråd (S).

Aktuell artikel (1 av 8)
Toppmoderna bostäder

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!