Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 22 november - vecka 47
Storfors

Storfors antog budget

Dovre- och Polenresor blir kvar

Storfors kommun har antagit budget för 2018 och plan för 2019-2020. Resultatet landar på ett överskott på 535 000 kronor.

Artikeln fortsätter efter annonsen

När budgeten behandlades av kommunfullmäktige beslutade ledamöterna att säga nej till ett förslag om att dra in de båda resorna till Polen och Dovre som skolan genomför varje år.

– Det var tjänstemän som föreslagit det, men politiken säger blankt nej, säger kommunstyrelsens ordförande Hans Jildesten (S).

Resorna, som har arrangerats under många år, erbjuder en Polenresa för elever i årskurs nio och en resa till Dovre för årskurs sju. Tillsammans kostar de cirka 500 000 kronor.

Vidare beslutades att alla förslag som innebär kvalitets och/eller organisationsförändringar ska stämmas av med kommunstyrelsens ledningsutskott. Inger Nordström (V) fick igenom ett yrkande om att man inför budgetarbetet 2019-2020 ska göra en granskning av LSS minst två år bakåt vilket ska ge en mer verklighetsförankrad budget för LSS.

Andris Widuss (M) hade ett eget budgetförslag som fick stöd av C men detta röstades ned av majoriteten. De båda partierna reserverade sig mot detta till förmån för eget förslag.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Storfors antog budget

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!