Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 19 januari - vecka 3
Storfors

Försvunnen äldre man hittad avliden

Foto: Mats Zetterberg

Den äldre man som försvann vid Jordkullen under torsdagen har hittats avliden, uppger polisen i region Bergslagen.

En massiv insats inleddes av polisen under samma natt och fortsatte på fredagen, med stöd av hemvärnet och Missing People.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Anhöriga har underrättats om dödsfallet.

Mannen är i 80-årsåldern och gav sig i torsdags ut i skogen vid Jordkullen norr om Storfors. Han var då iklädd en svart keps, svart skinnjacka, svarta chinos och ett par grövre skor eller kängor. När han inte återvände anmälde anhöriga honom försvunnen senare samma dag.

På grund av det kalla vädret på nätterna, drogs en ganska stor insats ihop redan samma kväll. Den inleddes vid 22.30 och avslutades inte förrän 05.30 på fredagsmorgonen. Då deltog inte bara polisen utan även hemvärnet och Missing People tillkallades.

– Jag tycker vi i Missing People hade en imponerande uppslutning av frivilliga under natten. Ett 40-tal deltog, i sökningen. Tyvärr hade en del av oss problem med sina ficklampor, vilket försvårade arbetet, säger Stefan Bjurh som var organisationen operative chef under natten.

Han berättar också att, även om det var flera plusgrader på dagen, kröp temperaturen ner till nollan under natten. Det är också fuktig kyla, vilket gör det ännu viktigare för dem att hitta mannen så fort som möjligt.

När mannen inte återfanns återupptogs insatsen med delvis ny bemanning på fredagsförmiddagen. Då tog Carin Kvarforth över som operativ chef från Missing Peoples sida.

– Vi har inte heller återfunnit honom. Den här gången lyckades vi bara få i hop 15-tal frivilliga och det är väldigt synd, säger hon.

En helikopter skulle egentligen medverka men kunde först inte lyfta från Göteborg på grund av för dåligt väder. Men på fredagseftermiddagen hade den kommit till området och man fortsätter med sökandet.

Rätta oss
1 / 1

Missing People, polisen och hemvärnet sattes in i sökande efter mannen.

Aktuell artikel (1 av 8)
Försvunnen äldre man hittad avliden

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!