Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 18 januari - vecka 3
Storfors

Rättegång mot Lundsbergselev

Eleven på Lundsberg filmade en sexakt och lade ut den på appen Snapchat. Samtidigt uppmanade han andra att kolla på filmen. På måndagen hölls rättegången bakom stängda dörrar mot den 18-årige man som åtalats för både grovt förtal och kränkande fotografering.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Den 18-årige mannen valde att filma ett samlag i ett duschrum på Lundsberg mellan två andra elever i december förra året. Inspelningen var olaglig då han stod i en korridor utanför duschrummet och utan de andra elevernas vetskap. Därefter lade han upp hela videoklippet på Mystory i Snapchat och skickade även runt den bland sina vänner.

Själva filmen rubricerades som kränkande fotografering, i andra hand ofredande. Men då mannen även lade ut filmen till allmän beskådan för minst 75 personer så åtalades han även för grovt förtal. Åtminstone fem av dem hade aktivt kollat på klippet som 18-åringen hade döpt till "myser i duschen".

Flera personer var kallade till rättegången och vittnade om att de fått meddelanden om att gå in på 18-åringens Snapchat och att han även visat dem på sin egen mobiltelefon dagen efter.

Mannen har hela tiden nekat till brott.

Rätta oss
1 / 1

Aktuell artikel (1 av 8)
Rättegång mot Lundsbergselev

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!