Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 17 januari - vecka 3
Storfors

Lundbergselev döms efter sexfilm

Foto: Peter Bäcker

Den 18-årige man som filmade ett par som hade sex i ett duschrum på Lundbergs döms till villkorlig dom och dagsböter för ofredande och grovt förtal.

Han frias dock för kränkande fotografering.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Sista dagen innan jullovet, den 22 december förra året, hölls en informell fest på Lundbergs skola där flera elever deltog. Två av dem gick i väg till ett duschrum där de hade sex med varandra. Den 18-årige mannen gick förbi i korridoren utanför och valde att spela in det hela med hjälp av sin mobiltelefon. Därefter publicerade han videon med parets namn på appen Snapchat utan duons vetskap och visade även filmen direkt från sin mobiltelefon för ett par elever.

Mannen anmäldes för kränkande fotografering och grovt förtal.

Under rättegången visades filmen som var helt svart men tydliga ljud hördes från den. Rätten gör därför bedömningen att det inte har varit någon kränkande fotografering då det inte funnits några bilder och friar eleven från den punkten.

Det stod dock klart att han ofredat de andra två genom att lägga upp videon på sociala medier, något han även döms för då rätten anser att mannen borde ha förstått att filmen skulle spridas.

Han döms därför till villkorlig dom och 60 dagsböter på totalt 3 000 kronor för ofredande och grovt förtal. Dessutom ska han betala 15 000 kronor vardera till de personerna som fanns med på filmen. De hade dock yrkat på 50 000 var.

Rätta oss
1 / 1

Aktuell artikel (1 av 8)
Lundbergselev döms efter sexfilm

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!