Fredag, 22 september - vecka 38
Storfors

Byggstart för nytt särskilt boende

Foto: Eva Wiklund/Storfors kommun

Nu är bygget igång för det nya särskilda boendet i Storfors.

– Boendet föddes ur en idé att försöka få till Sveriges bästa särskilda boende, säger kommunalrådet Hans Jildesten (S).

Artikeln fortsätter efter annonsen

Den som förärades att ta det första spadtaget på fredagen var landshövding Kenneth Johansson tillsammans med representant från Riksbyggens kooperativa hyresgästförening och Storfors kommunalråd Hans Jildesten (S).

När huset, som placeras bredvid skolan och sporthallen, är klart kommer det att ha plats för 40 personer i två flyglar med två våningar, och ersätta två gamla särskilda boenden i Storfors kommun.

– I stället för att hålla på och renovera och försöka lyfta gamla hus som vi har utformat efter det gamla tankesättet så skapar vi ett nytt, säger Hans Jildesten.

– Tanken är att göra något som är riktigt bra för de som är i behov av ett särskild boende. Och det är något som ska kunna fortsätta att vara bra i 30-50 år framöver

Boendet är utformat i två våningsplan och två flyglar med ett tillagningskök på varje våningsplan. För inspiration har Storfors tittat en del på ett liknande boende som byggdes i Munkfors i början av 2000-talet.

– Vi tog deras koncept och utvecklade det. Och så har vi gjort studiebesök på flera olika ställen under tiden vi funderade på hur vi skulle få till det, säger Hans Jildesten.

Bygget beräknas vara klart hösten 2018. Kostnaden är uppskattad till runt 80 miljoner och det är Riksbyggens kooperativa hyresgästförening som står för slantarna och ska bedriva verksamheten. Kommunen står som borgenär.

– Det här betyder jättemycket för Storfors. Jag tror på detta, det är det största som Storfors gjort sedan man byggde skolan.

Rätta oss
1 / 1

På fredagen togs det första spadtaget för ett nytt särskilt boende i Storfors. Första spadtaget togs av landshövding Kenneth Johansson, en representant från Riksbyggens kooperativa hyresgästförening och Hans Jildesten (S), kommunalråd.

Aktuell artikel (1 av 8)
Byggstart för nytt särskilt boende

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!