Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 23 juli - vecka 30
Övrig sport

Sextett unga idrottare prisade

Idrotts–Orden Värmland har sedan 1961 delat ut stipendier till unga värmländska idrottare.I söndags fick sex talanger diplom och 2 500 kronor vardera under högtidliga former i Karlstad.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Friidrottaren Simon Karlén, som nyligen bytt KFUM Arvika mot IF Göta, var en av de utvalda stipendiaterna.

– Jag ser tillbaka på en säsong som varit upp och ner, säger 18-åringen.

Höjdpunkten var junior-VM i Barcelona i juli där Karlén hoppade 15,95 meter i kvaltävlingen, men inte fick det att stämma i trestegsfinalen där han slutade elva.

Tyvärr har även skador präglat året. Han missade bland annat SM och Finnkampen.

– Jag var rankad etta i tresteg i Sverige under hela året, säger Karlén som nu går in i en tung träningsperiod inför inomhussäsongen.

Han siktar på att kvala in till EM i Göteborg 1-3 mars.

– Kvalgränsen är 16,25 meter. Jag hoppas att jag klarar det, säger han.

Utomhus så sticker junior-EM i Italien ut i tävlingsplaneringen.

Sanna Skoog från Kils OK tillhör Värmlands främsta orienteringsjuniorer. 17-åringen, som läser på orienteringsgymnasiet i Hallsberg, rankar själv en 22:a plats på sprint-SM som säsongens främsta merit. Hon slutade även 27:a sammanlagt i juniorcupen och 29:a i O-Ringen i flickor 18 år.

– SM, O-Ringen och Juniorcupen, svarar Skoog på frågan vilka tävlingar hon värderar högst under 2013.

Karl-Fredrik Söderberg är tennisspelare från Kils TK. Han är rankad på 25:e plats i sin åldersklass i Sverige. 15-åringen fick nyligen ett wildcard till hemmaturneringen Ahlmarks Lines Herrar där han emellertid fick respass i första omgången mot blivande finalisten Tom Hjertonsson.

Erica Lilja Ericsson, också hon tennisspelare, är från Kristinehamn men representerar Hammarö TK med vilka hon nyligen vann serien med. 17-åringen fanns med i kvalet till proffsturneringen Rolls-Royce Women's Cup på hemmaplan i somras.

– Målet med 2013 är att spela så bra som möjligt i de turneringar jag spelar, säger Ericsson Lilja som nådde kvartsfinal i helgens deltävling i Vintertouren i Kil.

Handikappsimmaren Ludvig Nyrén, flerfaldig svensk rekordhållare och sexfaldig svensk mästare 2012, från Säffle SS och orienteraren Jesper Kullin-Alfredsson från OK Tyr hade inte möjlighet att närvara på diplomutdelningen.

Kullin-Alfredsson vann DM-titeln i 18-årsklassen över långdistans och kom tia i senior-DM på medeldistansen.

Rätta oss
1 / 1
Simon Karlén, Sanna Skoog, Erica Lilja Ericsson och Karl-Fredrik Söderberg prisades i söndags med Idrotts-Orden Värmland ungdomsstipendier för 2012. Saknas på bilden gör Ludvig Nyrén och Jesper Kullin-Alfredsson.
Aktuell artikel (1 av 6)
Sextett unga idrottare prisade

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!