Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 18 januari - vecka 3
Övrig sport

Nilssons mardrömshål

Drömgolf på lördagen gav en tredjeplats inför avgörandet.Men ett hål grusade Christian Nilssons chanser till en topplacering.– Jag har presterat väldigt bra så det svider att det förstördes på ett hål, säger värmlänningen som till sist slutade 24:a.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Christian Nilsson låg trea inför den avslutande rundan av Nordea Masters på söndagen. Och inledningsvis spelade Karlstadsgolfaren stabil golf. Men efter det 17:e hålet tappade Nilsson en topplats efter att ha slagit tre bollar i vattnet på det svåra korthålet.

• Vad tänkte du efter det 17:e hålet?

– Nej, jag tänkte inget speciellt. Jag slog tre halvdåliga slag och efteråt var det ganska lugnt, inte så jobbigt.

För det 17:e hålet på Bro Hof är vanligtvis ett svårt hål med greenen på en ö. Och när det blåste 17 meter i sekunden var det nästan omöjligt. Fredrik Andersson-Hed hade bland annat hela tolv slag på det spektakulära par tre-hålet.

– Det var 120 meter till green och ändå fick man slå en järnsjua eller en järnsexa. Det här var den svåraste dagen, helt klart och de flesta gick över par, säger Nilsson.

Nilsson kom efter dagens runda på en 24:e plats. Ett par placeringar bättre än de tidigare tävlingarna han har spelat i år.

– Jag är inte nöjd med placeringen men samtidigt har jag placerat mig runt 30:e plats tidigare så det går åt rätt håll (skratt). Jag är väldigt nöjd med spelet och tycker nog att jag var en av de bästa i startfältet den här tävlingen, säger Nilsson.

• Men ett hål förstörde allt?

– Jag spelade okej ändå me sedan gick jag sex över par på ett hål, jag visste om att det var ett tufft hål, säger Nilsson.

• Du fick avsluta med en birdie och visa vad du egentligen går för?

– (skratt) Ja, det var kul att en putt gick i idag (läs: söndag) i alla fall.

Men helgens dominant, Alexander Norén kunde ingen flytta från förstaplatsen på leaderboarden.

– Nej, han dödade tävlingen under lördagen, det var avgjort. Han hade 20 under par efter lördagens spel, det är fantastiskt bra på en av de tuffaste banorna vi spelar, om det inte är den tuffaste, säger Nilsson.

Nu väntar Irish Open för Christian Nilsson på Killarneys golfbana nästa helg, en tävling som han är hoppfull inför.

– Jag har bra chanser igen, det gäller att få ihop spelet under 72 hål men det ser bra ut. Tidigare har det gått dåligt något varv, nu var det ett hål som gick dåligt.

• Har du spelat den banan förut?

– Ja, jag spelade den förra året.

• Hur gick det då?

– (skratt) Ja, då missade jag cuten. Förhoppningsvis går det bättre i år, avslutar Nilsson.

Rätta oss
1 / 1
Christian Nilsson såg ut att vara på väg mot en topp tio-placering när han – precis som många andra hade stora problem med det 17:e hålet där han slog i vattnet tre gånger.
Aktuell artikel (1 av 2)
Nilssons mardrömshål

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!