Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 18 januari - vecka 3
Övrig sport

Nilsson trea i Spanien

Castello Masters har blivit Christian Nilssons "smultronställe" på Europatouren.I fjol kom han tvåa i tävlingen.Nu trea.– Banan verkar passa mig, men varför vet jag inte, säger Nilsson.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Christian Nilsson och topplaceringar i Castello Masters verkar gå hand i hand. Efter fyra dagar av stabilt golfande kunde värmlänningen inkassera en delad tredjeplats och drygt 875 000 kronor att stoppa i fickan.

En stor framgång för Nilsson som efter en medioker sommar vänt på både placeringar, spel och fått ett rejält uppsving på touren.

– Hade någon frågat mig innan om jag ville ha tredjeplaceringen rakt av så hade jag tagit den direkt, säger Nilsson.

Om att banan i Valencia skulle vara hans "smultronställe" på touren säger han:

– Ja, det kan man säga. Det är den här banan och St. Omer i Frankrike som passar mig bra och där jag fått framskjutna placeringar. De är ganska lika varandra; mycket träd, rätt så smala och generellt luriga.

En av Nilssons styrkor som golfspelare är att han slår långt.

– Och det är svårt att göra i Castello Masters, jag har egentligen ingen bra förklaring på varför det går så bra just här, skrattar Nilsson.

Nilsson matade på bra i tre dagar och tog en plats i ledarbollen på det sista varvet som delad tvåa. Men starten blev tuff.

En bogey på det första hålet och en treputt på det sjätte gjorde att värmlänningen tappade viktig mark i resultatlistan. Samtidigt spelade supertalangen Matteo Manassero, bara 17 år, med minst nerver och kunde dra ifrån i täten, vilket gjorde att Nilsson tidigt fick släppa siktet om sin andra ET-seger i karriären.

– Ser man till hela veckan så går det sämst spelmässigt sista dagen. Starten är tung, men jag är nöjd med att jag efter det sjätte hålet lyckas skaka av mig inledningen och gå ett under par efter det.

Hur reagerade du på att gå i ledarbollen?

– Gentemot förr är det en stor skillnad. Då kunde man knappt sova dagen innan. Nu är det en helt annan känsla, en mer positiv sådan, även om det fortfarande är lite spänt och nervöst. Men det är jag inte ensam om, och det märks överlag i scorerna.

Minst oberörd av situationen verkade Matteo Manassero vara som vann med god marginal och skrev in sig i historieböckerna som den yngste spelaren någonsin att vinna på Europatouren. Nilsson såg honom briljera på nära håll och var totalt fyra slag efter.

– Vi spelade i går och i dag och han imponerade stort på mig. Han slår inte speciellt långt, men väldigt rakt och puttar hela tiden ordentligt. Det var kul att få spela med honom, säger Nilsson.

Något firande för Nilsson blev det inte i går efter den meriterande tredjeplatsen, utan raka vägen till flygplatsen och Malaga. Här kommer han att förbereda sig inför nästa tävling.

– Nu ska det bli skönt och sova ut och bara ta det lugnt i morgon. Det kommer hit ett par kompisar från Karlstad som man kan umgås med innan det är inspel på tisdag och nytt fokus, säger Nilsson.

Han kom i och med pallplatsen i Castello Masters ett steg närmare Europatour-finalen i Dubai.

– Men det saknas ungefär samma summa av det jag spelade in nu. Men det är inte alls omöjligt, säger Nilsson som har tre tävlingar kvar på säsongen att spela.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 2)
Nilsson trea i Spanien

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!