Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 18 januari - vecka 3
Övrig sport

Ludvig Nyrén gick från operation till rekord

DEJEFör tre veckor sedan låg han på operationsbordet.Nu är Ludvig Nyrén, 14, tillbaka i bassängen – och under Anders Olsson Cup slog han personligt rekord tre gånger.– Jag är faktiskt förvånad, säger talangen.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Anders Olsson Cup i Deje anordnas under helgen för tredje gången I RAD. Cupen, där både simmare med och utan funktionshinder tävlar tillsammans, blev ännu en gång en stor succé.

Men Paralympicsstjärnan Anders Olsson lös med sin frånvaro på grund av sjukdom.

Istället riktades blickarna mot alla talangfulla simmare – med och utan funktionshinder.

En av de största talangerna är 14-åriga Dejesimmaren Ludvig Nyrén. För bara tre veckor sedan blev han knäopererad – men redan nu är han tillbaka.

Och sett till prestationerna under Anders Olsson Cup är det svårt att tro Nyrén haft ett träningsuppehåll – och smärtor i knät efter operationen.

Under fredagen slog värmlänningen personligt rekord tre (!) gånger. Han persade på 100 meter bröstsim (1.44), 400 meter frisim (5.06) och 200 meter frisim (2.25).

– För att vara nyopererad är jag väldigt nöjd. Det är roligt när det går så bra och jag är förvånad. Jag har bara hunnit träna fyra pass inför den här tävlingen och jag trodde att jag skulle ligga någon sekund över mina personliga rekord. Jag trodde aldrig att jag skulle persa, säger Dejesimmaren.

Nyrén var ensam i sin klass men tror att draghjälpen från de icke funktionshindrade på distanserna gjorde de tre rekorden möjliga.

– Ja, det betyder mycket när man får draghjälp.

De stora målen för Nyrén under årets första del är Malmö Open och SM.

Talangen Lina Watz, som tävlar för Karlstads simsällskap, ställde inte upp i Anders Olsson Cup. Värmländskan var på plats men halsfluss stoppade hennes medverkan.

– Jag äter penicillin nu men jag hoppas kunna komma i gång med träningen så fort som möjligt. Det är jättetråkigt att missa den här tävlingen. Man vill ju vara med och simma och det är rätt jobbigt att stå bredvid och bara kolla på, säger hon.

Watz stora mål under säsongen är att bli uttagen till Paralympics.

– Allt kretsar kring Paralympics. Alla tävlingar jag ställer upp i gör jag för att komma dit och jag måste prestera bra på alla godkända internationella tävlingar.

I juni kommer beskedet - då vet vi om Lina Watz får delta i Paralympics.

– Sverige har ju bara ett visst antal platser och det är inget man kan ändra på. Men jag tänker mycket på Paralympics och det är en dröm att få vara med. Men samtidigt är jag bara 16 år så jag har förhoppningsvis några flera Paralympics framför mig.

Rätta oss
1 / 1
Ludvig Nyrén opererades för tre veckor sedan – under Anders Olsson Cup var han tillbaka i bassängen och slog dessutom till med tre personliga rekord.
Aktuell artikel (1 av 2)
Ludvig Nyrén gick från operation till rekord

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!