Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 18 januari - vecka 3
Övrig sport

Christian Nilssons bittra uttåg

Christian Nilsson följde upp torsdagens 71-runda med 76 slag på den andra rundan.Därmed missade han cutten med två slag och är utslagen ur Scandinavian Masters.– Det känns riktigt surt, säger Karlstadsgolfaren, som slutade på tre slag över par totalt.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Christian Nilsson stod för en fullt godkänd förstarunda på torsdagsförmiddagen. Inspelen fungerade riktigt bra, puttningen sådär, medan riktningen på utslagen lämnade mer att önska. 71 slag, ett under par, räckte till en delad tjugoandra plats.

Klockan två på fredag eftermiddag startade han sin andra runda tillsammans med Rafa Echenique och engelsmannen Gary Boyd. Trion inledde med att spela hål 10–18 för att sedan avsluta med hål 1–9.

När tio hål var avklarade, och det var dags för hål två, låg Christian Nilsson på par efter att ha stått för en birdie och två bogeys. På hål två misslyckades han med ett inspel, hamnade i vattnet och tvingades droppa bollen. Det slutade med en dubbelbogey.

– Bollen låg lite dumt till när jag skulle slå mitt andra slag. Jag siktade mitt på green, men bollen gick alldeles för långt till höger. Där tappade jag två viktiga slag i ett dumt läge, säger Nilsson.

På det efterföljande tredje hålet blev det en bogey och plötsligt stod värmlänningen på tre slag över par totalt.

– Då antog jag att det skulle behövas en eller två birdies på de sista hålen för att fixa cutten.

Mycket riktigt – Christian Nilsson hade behövt göra två birdies på de avslutande sex hålen för att få spela vidare i Scandinavian Masters, men det lyckades han inte med.

76 slag på den andra rundan gav 147 totalt och missad cutt med två slag.

– Surt. Utslagen fungerade mycket bättre än första dagen, men i stället var inspelen sämre. Puttningen har inte riktigt fungerat någon av dagarna. Det har helt enkelt varit för blandat spel. Det enda som har fungerat hela tiden är chipparna, säger fjolårstolvan.

Bro Hof Slott GC är med 6 910 meter Europas längsta och världens fjärde längsta golfbana. Den anses normalt vara en riktigt tuff bana, men kraftig vind gjorde det ännu svårare för spelarna på fredagen.

– Vinden och flaggplaceringarna gjorde att det var en aning svårare än på första rundan, förklarar Christian Nilsson.

Nu blir det en snabbvisit hemma för att sedan flyga till Irland på måndag. På torsdag avgörs första rundan i Irish Open.

– Jag kommer vara rejält revanschsugen!

65 av de 156 startande gör nu upp om segern i Scandinavian Masters under ytterligare två rundor på lördag och söndag.

Rätta oss
1 / 4
Christian Nilsson är utslagen ur Scandinavian Masters.
2 / 4
Christian Nilsson och caddien Markus Krischel.
3 / 4
Christian Nilsson och caddien Markus Krischel.
4 / 4
Nilsson hamnade i svårigheter på hål två då ett inspel kom alldeles för långt till höger, landade i vattnet och värmlänningen tvingades droppa bollen.
Aktuell artikel (1 av 2)
Christian Nilssons bittra uttåg

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!