Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Söndag, 22 juli - vecka 29
Ishockey

Gulas kvar i två säsonger till

(Uppdaterad) 20 matcher – 20 poäng.Milan Gulas har gjort stor succé sedan han kom till Färjestad. På fredagen kom drömbeskedet för alla FBK-fans. Tjecken stannar i klubben i ytterligare två säsonger.– Vi är väldigt nöjda med Gulas, säger Färjestads assisterande sportchef Anders Steen.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Milan Gulas har gjort stor succé sedan han anslöt till Färjestad. Redan i debuten, borta mot HV71, 29 november gjorde han sitt första mål. Sedan dess har det rullat på med ett snitt på en poäng per match.

Trots bara 20 spelade matcher ligger han fyra i både Färjestads interna poängliga och på VF-toppen.

– Han har ett bra målsinne och använder sina lagkamrater på ett bra sätt, både som framspelare och som avslutare. En liten överraskning för mig är att han är så bra en mot en fysiskt, han tar för sig även där. Han kommer verkligen till match varje gång – redo att spela, säger Anders Steen.

Även om han redan imponerat stort säger Steen:

– Jag tror att det finns en ytterligare dimension där.

Parterna har förhandlat fram tvåårskontraktet under de senaste två veckorna. Milan Gulas har från början varit tydlig med att han vill stanna i Färjestad.

– Jag mår utmärkt här, jag vill gärna ha ett kontrakt på två år. Min agent har pratat med lag i KHL och i Sverige. Jag trivs inte i KHL och vill inte spela där, Tjeckien är heller inget alternativ. I Sverige är Färjestad min första prioritet och jag hoppas att vi kommer att lösa det, sa Gulas till VF-sporten efter matchen mot Leksand 31 januari.

Nu är tvåårskontraktet påskrivet.

– Det var egentligen aldrig några problem, han ville ju vara kvar här. Då är det väldigt mycket lättare, säger Steen om förhandlingarna.

• Hur viktigt var det för er att få till det här kontraktet?

– Det är en del i pusslet som jag håller på med. Men det är klart att det är väldigt viktigt. Det är en bra kille och han gör det väldigt bra.

Även Färjestads tränare Leif Carlsson är nöjd över kontraktsförlängningen:

– Fantastiskt roligt, det är en klasspelare som vuxit hela tiden i Färjestad. Och han kommer bli ännu bättre. Det är som roligt med Gulas är att han är en allround-spelare, lika mycket grovjobbare som framspelare.

Rätta oss
1 / 1
Anders Steen och Milan Gulas skakar han efter att det färska tvåårskontraktet signerats.
Aktuell artikel (1 av 1)
Gulas kvar i två säsonger till

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!